?>

TEKNOFEST Drone Şampiyonası Mersin’de başladı

Mersin'de teknofest kapsamında düzenlenen drone şampiyonası başladı. Mersin engelsiz yaşam merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyonada 24 drone pilotu birbirleriyle kıyasıya mücadele ediyor.

Teknoloji - 2 yıl önce

Mersin’de TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Drone Şampiyonası başladı. Mersin Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen şampiyonada, 24 dron pilotu birbirleriyle kıyasıya mücadele ediyor.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen ve dron pilotlarının en kısa sürede parkuru tamamlaya çalıştığı TEKNOFEST Drone Şampiyonası başladı. Gençlerin ve teknoloji meraklılarının heyecanla takip ettiği yarışmada, pilotlar VR gözlük kullanarak, kendi yaptıkları FPV dronlarını kokpitte oturuyormuşçasına kullanarak parkuru tamamlamaya çalışıyor. Ön elemeler ve birinci etap sonucu başarılı olan 24 yarışmacı, Mersin Gençlik Merkezi’nin sahasında hazırlanan özel pistte birbirleriyle kıyasıya rekabet ediyor. "Hobinin yaşı yok, isteyen herkes yarışabilir"

Şampiyonaya Karaman’dan katılan 13 yaşındaki Emin Bekir Başaran, 6 yaşından beri dron kullandığını söyledi. Pistin ve havanın güzel olduğunu ifade eden Başaran, "Şu anda hedefim Adana finaline kalıp, orada da derece yapabilmek. Biraz daha çalışmam lazım. Karaman’da kendi pistimizde çalışıyorum" dedi. Harita Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu olduğunu vurgulayan Başaran, "Hobinin yaşı yok, isteyen herkes yarışabilir. Benden büyük olabilir, küçük olabilir; bunun için bir ayrım yok. Kim daha iyi uçuyorsa o kazanıyor" diye konuştu. "7 yaşından 47 yaşına sporcularımız var"

Drone Şampiyonası Koordinatörü Ahmet Özkaya da şampiyonaya başvuran 100’ün üzerinde sporcudan en iyilerin Isparta’ya davet edildiğini söyledi. Isparta’da 32 sporcunun yarıştığını ve Mersin’e 24 sporcu ile geldiklerini ifade eden Özkaya, "Buradan 16 sporcumuz Adana’ya gidecek ve Adana’da birinci olan Dünya Drone Kupası’na katılacak. Burada en hızlılar kaza yapmadan parkuru tamamlamaya çalışıyorlar. Parkuru kazasız şekilde en hızlı tamamlayanlara ödüller verilecek" dedi. TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nı Formula’nın rakibi olarak gördüklerini dile getiren Özkaya, "7 yaşından 47 yaşına sporcularımız var. Bu sporcularımız en hızlı şekilde yarışıyorlar. Bu parkuru tamamlayan sporcular çok yetenekliler; yani kendi dronunu kendi yapan arkadaşlarımızdan bahsediyoruz" diye konuştu. Şampiyona 3 etaptan oluşuyor

Üç etap olarak gerçekleştirilecek şampiyonanın ilki etabı Isparta’da da yapıldı. İki etap sonunda en yüksek puanı alan yarışmacılar, TEKNOFEST Adana’da düzenlenecek büyük finalde yarışma hakkı kazanacak. Finalde dereceye giren sporculara birincilik ödülü 50 bin TL, ikincilik ödülü 40 bin TL, üçüncülük ödülü ise 30 bin TL verilecek. Büyük finalin birincisi ayrıca TEKNOFEST 2024 kapsamında düzenlenecek olan World Drone Cup’ta Türkiye’yi temsil etme şansını da elde edecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA GÖL VE DAĞ ARASINDAKİ GİZEMLİ KÖY

2024-09-16 12:14 - Gezi

TARİH VE MİLLİ MÜCADELESİYLE KARADENİZ’İN İNCİSİ SAMSUN

2024-09-14 14:41 - Gezi

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

MUĞLA TATLILARININ EŞSİZ LEZZETİ

2024-09-18 13:44 - Kültür Sanat

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Köyceğiz'de Milli Eğitim Müdürü'nden Okul Ziyaretleri

2024-09-19 09:37 - Eğitim

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

Bakan Uraloğlu: Tekirdağ, Demir Yolu Projeleriyle Büyüyor

2024-09-20 14:40 - Ulaşım

İlgili Haberler

KBÜ’de lise öğrencileri dijital üretim ve yapay zeka eğitimi alıyor

15:26 - Teknoloji

Çayırova’ya ikinci bilim merkezi

18:23 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: (İstanbul Kuzey Demir Yolu Geçişi Projesi) "Hattın tamamlanmasıyla yılda 33 milyon yolcu ve 30 milyon ton yük taşınacağını öngörüyoruz"

10:53 - Teknoloji

Üretilen yerli ince film kaplama cihazı dünyaya ihraç ediliyor

10:49 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk yazılım lisesi dünya sahnesinde

15:16 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Bir ineği telef oldu, 7 inek, 5 buzağı sahibi oldu

14:33 - İnsan

Karşı yola geçmek için alt geçidi kullanmadı, kaza kaçınılmaz oldu

13:51 - Asayiş

Polisin ’Dur’ ihtarına uymadı, 490 bin lira ceza yedi

12:54 - Asayiş

FETÖ soruşturması diyerek girdikleri evde gasp iddiası: Karı koca yakalandı

12:45 - Asayiş

Vücudundan 5 günde 62 parça uyuşturucu çıktı

12:24 - Asayiş