?>

Tekstil sektörüne yenilikçi bir çözüm sunan projeye ödül

Giresunlu akademisyen dr. Techn. Osman bodur’un, tekstil atıklarının yapay zeka, ultra hızlı kamera sistemleri ve 5g teknolojisi kullanılarak sınıflandırılmasını sağlayan geri dönüşüm projesi gigalab ödülü’nü kazandı.

Teknoloji - 2 yıl önce

Giresunlu akademisyen Dr.techn. Osman Bodur’un, tekstil atıklarının yapay zeka, ultra hızlı kamera sistemleri ve 5G teknolojisi kullanılarak sınıflandırılmasını sağlayan geri dönüşüm projesi GigaLab Ödülü’nü kazandı.

Avusturya’nın prestijli inovasyon yarışmalarından biri olan GigaLab 2024’te Giresunlu akademisyen Dr.techn. Osman Bodur’un tarihi başarısına sahne oldu. Viyana Teknik Üniversitesi İmalat Teknolojileri ve Fotonik Teknolojiler Enstitüsü’nden Bodur ve ekip arkadaşı Mila Sirychenko, geliştirdikleri EcoFlex adlı projeyle yarışmanın tüm kategorilerinde birincilik elde ederek GigaLab Ödülü’nü kazandı.

Yapay zeka destekli tekstil devrimi

EcoFlex, tekstil geri dönüşümüne çözüm sunan proje, tekstil atıklarının yapay zeka, ultra hızlı kamera sistemleri ve 5G teknolojisi kullanılarak sınıflandırılmasını sağladığı belirtildi. Bu sayede geri dönüşüm süreçlerini optimize ederek sürdürülebilir tekstil endüstrisine önemli katkılar sunmayı hedefleyen proje sadece 30 saatlik yoğun bir geliştirme sürecinde tasarlanan sistem, geri dönüşümde hız ve verimliliği artıran yenilikçi bir yaklaşım olarak dikkat çekiyor.

Geleceği şekillendiriyoruz

Projenin önemini anlatan Dr. Osman Bodur, “EcoFlex, tekstil sektörünün karşılaştığı sürdürülebilirlik sorunlarına yenilikçi bir çözüm sunuyor. Geliştirdiğimiz sistemle hem çevre dostu hem de daha verimli bir geri dönüşüm süreci sağlamayı amaçlıyoruz. Bu başarı, Türk bilim insanlarının uluslararası alandaki yetkinliğini bir kez daha ortaya koyarken, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki potansiyeline de dikkat çekiyor. Dr. Bodur’un bu çalışması, sürdürülebilir teknolojilerde Türk-Avusturya iş birliğine güzel bir örnek oluşturuyor ve tekstil endüstrisinin geleceğine yön vermeye hazırlanıyor” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

Bayburt’ta kar kriz masası oluşturularak çalışmalar değerlendirildi

2024-11-25 16:27 - Genel

Kalp Krizi Artışında Teknoloji Bağımlılığı Etkili

2024-11-25 12:37 - Sağlık

Otomobili düz kontak yapıp çalan hırsız tutuklandı

2024-11-28 19:07 - Asayiş

Nasuh Mahruki için serbest bırakılma talebi

2024-11-27 11:31 - Gündem

Kapadokya’da Hava Koşulları Engeli

2024-11-30 11:35 - Gündem

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

İlgili Haberler

Çayırova’ya ikinci bilim merkezi

18:23 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: (İstanbul Kuzey Demir Yolu Geçişi Projesi) "Hattın tamamlanmasıyla yılda 33 milyon yolcu ve 30 milyon ton yük taşınacağını öngörüyoruz"

10:53 - Teknoloji

Üretilen yerli ince film kaplama cihazı dünyaya ihraç ediliyor

10:49 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk yazılım lisesi dünya sahnesinde

15:16 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: "Yalova-Armutlu arasındaki seyahat süresini 60 dakikadan 30 dakikaya düşürdük"

14:59 - Teknoloji

Günün Manşetleri

KKTC’de 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü

14:15 - Asayiş

Beşiktaş’ta Midtjylland maçı hazırlıkları başladı

14:10 - Spor

Sular çekildi, Haydaroba Köprüsü gün yüzüne çıktı

14:01 - Gündem

Düğünde havaya ateş açan 2 kişiye 23 bin lirayı aşkın ceza

14:00 - Asayiş

Camide katledilen adamın ailesinden adalet arayışı

13:19 - Asayiş