?>

TİKA’dan Somali’deki De Martino Hastanesi’ne tıbbi ekipman desteği

Türk işbirliği ve koordinasyon ajansı başkanlığı (tika), somali'nin başkenti mogadişu'da sağlık altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Sağlık - 8 ay önce

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Somali’nin başkenti Mogadişu’da sağlık altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, Mogadişu’da faaliyet gösteren en büyük devlet hastanesi De Martino Hastanesine kapsamlı bir tıbbi ekipman desteği sağlandı. Projenin teslim törenine Somali Sağlık Bakanı Dr. Ali Hajiadam Abubakar, TİKA yetkilileri ve De Martino Hastanesi yöneticileri katıldı.

Proje kapsamında hastaneye; yenidoğan inkübatörleri, hasta yatakları, sedyeler, hasta monitörleri, defibrilatörler ve çeşitli tıbbi cihazlar temin edildi. Ekipmanlar özellikle yenidoğan ünitesi, yatan hasta servisleri ve yoğun bakım bölümlerinde kullanılacak.

Tören sırasında konuşan Bakan Abubakar, Türkiye’ye, Türk halkına ve özellikle TİKA’ya teşekkür ederek, sunulan katkının Somali’nin sağlık altyapısına önemli bir destek sunduğunu vurguladı.

TİKA’nın sunduğu bu destekle, başta yenidoğan ve yoğun bakım hastalarının tedavi süreçlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor. Aynı zamanda hastanenin genel hizmet kapasitesinin artırılması ve verilen sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Kontrolden çıkan otomobil kayısı bahçesine uçtu: 1 yaralı

18:16 - Sağlık

Bakan Memişoğlu: "TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi 21 şubesinde fikirlerin somut ürüne dönüşüm sürecini başlatıyor"

15:35 - Sağlık

Eğil’de çocuklara yönelik hijyen eğitimi düzenlenecek

13:38 - Sağlık

Ağrı’da karaciğer yetmezliği gelişen çocuk uçak ambulansla Ankara’ya sevk edildi

13:18 - Sağlık

Neden ve Nasıl Beslemeliyiz?

10:03 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi