?>

Tırmandığı direkteki kabloları bıçakla keserek çalan şahıs kamerada

Arnavutköy’de bir direğin yanına yaklaşan şahıs, bina duvarına bitişik olan kabloları eliyle sökemeyince elektrik direğine tırmanarak cebindeki bıçakla kabloları kesti.

Asayiş - 2 yıl önce

Arnavutköy’de bir direğin yanına yaklaşan şahıs, bina duvarına bitişik olan kabloları eliyle sökemeyince elektrik direğine tırmanarak cebindeki bıçakla kabloları kesti. Kesilen kabloları yanındaki poşete koyan hırsız, hızla olay yerinden uzaklaşırken o anlar güvenlik kamerası tarafından anbean görüntülendi.

Olay, geçtiğimiz günlerde Arnavutköy Atatürk Mahallesi’nde saat 15.00 sıralarında gerçekleşti. Sokak başındaki direği gözüne kestiren hırsız duvar dibinde bir müddet bekledikten sonra bina cephesine yapışık şekilde ilerleyen kabloları eliyle çekerek sökmeye çalıştı. Eliyle çektiği kabloları sökemeyen şahıs daha sonra yerden yüksekliği yaklaşık 10 metre olan elektrik hatlarının çekildiği direğe tırmandı. Direğin en üstüne kadar çıkan şahıs cebindeki bıçakla yan direkte bulunan kabloları keserek söktü. Hırsız güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Hırsızlık olayı sonrasında mahalleli şikayetçi olurken ekiplerin konuya ilişkin çalışması devam ediyor. Öte yandan çalınan kabloların yerine yeni kablolar çekildiği de öğrenildi. “Çalışan sandım ama hırsızmış”

Olayın yaşandığı sokakta bir işletme sahibi olan Ali Bülbül, “Kapının önünde dururken bir kişinin direkte olduğunu gördüm. Ben bir görevli olduğunu düşündüm ve önemsemeden içeriye girdim. Bir müddet sonra tekrar çıktığımda komşu bana görünce neden söylemediğimi söyledi bende çalışan olduğunu düşündüğümü söyledim. Polise haber verildi ama kaçtı gitti nasıl bulacaklar. Aynı gece de bir diğer direkteki kabloları kesmiş, benim çocuğum görmüş. Ben hırsıza denk geldim ama görevli zannettim. Herhalde bir noktadan başlamış burada da sona ermiş bu kablolar bütündü çünkü. Ben ilk gördüğümde görevli arabası arıyorum buraya yeni hat döşendi ben sanıyorum onarım yapıldı yeni hat ile ilgili bu kabloları alıyorlar sandım nereden bileyim. Diğer sokakta da kablolar alınmış mesela onu da kendileri mi aldı hırsız mı aldı onu da anlamadık” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden olan Ersin Arslan, “Gündüz vakti nasıl bir cesaret olduğunu anlamadım internet kablolarını çalıp gidiyorlar sürekli oluyor burada. İki sokak ötede de çalınmış bu konu bizi rahatsız ediyor. Bu ilginç bir hırsızlık bizim can güvenliğimiz yok gerçekten gündüz vakti gelip direğe tırmanıp hırsızlık yapılıyorsa çocuklarımızı nasıl sokağa çıkartalım” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kamyonun çarptığı yaya hayatını kaybetti

2023-11-30 19:19 - Asayiş

Balıkesir’de suya yüzde 15 indirim

2023-12-05 14:59 - Siyaset

Hasan Şencan CHP den aday adayı oldu

2023-12-05 22:09 - Siyaset

23 yabancı öğrenci ve akademisyen KBÜ’de eğitim aldı

2023-11-30 18:31 - Eğitim

MARMARİS’TE ARAMA KURTARMA VE ACİL YARDIM EĞİTİMİ

2023-12-02 22:05 - Marmaris

Balıkesir İl Emniyet Müdürü muhtarlarla buluştu

2023-11-30 16:47 - Genel

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER FARKINDALIK GÜNÜ

2023-12-03 17:30 - Marmaris

Şırnak’ta adrenalin tutkunları için Cehennem Deresi’nde ’cam seyir terası’

2023-12-01 12:59 - Kültür Sanat

ÇÖP KONTEYNERINA ELLERİ BAĞLI HALDE ÖLÜ KÖPEK ATILDI

2023-12-02 14:03 - Asayiş

TERMAL TURİZMDE HEDEF 20 MİLYAR DOLAR GELİR

2023-12-02 01:48 - Turizm

İlgili Haberler

Antalya’da av kazasında hayatını kaybetti

12:40 - Asayiş

Maltepe’de uzun namlulu silah ele geçirilen operasyonda 1 kişi tutuklandı

12:25 - Asayiş

Yalova’da DEAŞ operasyonlarında tutuklu sayısı 56’ya çıktı

12:30 - Asayiş

Ege Denizi’nde fırtına uyarısı

12:23 - Asayiş

112’yi aradı, dolandırılmaktan kurtuldu

12:07 - Asayiş

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan