?>

Tokat’tan İstanbul’a getirilen yaralı yavru leylek hayvanat bahçesine teslim edildi

Tokat’tan istanbul’a getirilen yaralı yavru leylek hayvanat bahçesine teslim edildi

Genel - 10 ay önce

Tokat’ta bir leylek yuvasında yaralı bir leylek olduğunu gören Metin Keskin, leyleğin bakımını yapıp tek yaşayamayacağını anlayınca İstanbul’daki evine getirmişti. Sağlığı iyi olan leylek, Çekmeköy Park Of İstanbul Hayvanat Bahçesi ekiplerine teslim edildi.

İstanbul’da yaşayan ve memleketi Tokat’ın Zile ilçesine giden Metin Keskin, geçtiğimiz hafta evinin yakınlarında bulunan ve 30 yıldır leyleklerin yuva yaptığı yuvada yaralı bir leylek yavrusu gördü. Kendi imkanlarıyla leyleğe ulaşamayan Keskin, durumu itfaiyeye bildirdi. İtfaiye erleri tarafından yuvadan alınan yavru leyleğin ayağına dolanan bir ip nedeniyle ayağının koptuğu görüldü. Leyleği görünce dayanamayan Keskin, yavru leyleği alıp veteriner hekime götürdü ve burada tedavilerinin olmasını sağladı. Leyleğin yalnız yaşayamayacağını anlayan Metin Keskin leyleği İstanbul’a getirdi. Bakımı yapılan ve sağlığına kavuşan leylek, Çekmeköy’de bulunan Park Of İstanbul Hayvanat Bahçesi ekiplerine teslim edildi.

Çekmeköy Hayvanat Bahçesi Müdürü Özlem Ünsal, "760 kilometre uzaklıktan, Tokat Zile’den bir hayvansever vatandaşımız tarafından bize ulaştırılan leyleğimiz, maymunumuz Luna’nın doğum gününe denk geldi. Veteriner hekimimiz ilk tedavisini yaptı. Leyleğimizin ayağında kopma var, kanadının iki yerinde de kırık tespit etti. Önümüzdeki aşamalarda da fakültedeki hekimlerimizle birlikte ortak çalışma yaparak leyleğimiz için genel bir tedavi yöntemi uygulayacağız. Bize bu şekilde ulaşan kanatlı hayvanlarımızın tedavisi yapılıp doğaya salınıyor. Aynı zamanda platin takılan aslanımız var, tek böbrekle yaşayan kaplanımız var. Park Of İstanbul ekibi olarak bizim ilk amacımız, bu canlılara ilk müdahaleyi yapmaktır" dedi.

Yaralı yavru leyleği Tokat’tan İstanbul’a getiren Metin Keskin ise, "Tokat Zile Haremikışla köyünden, 760 kilometre uzaktan Çekmeköy Hayvanat Bahçesi’ne ayağı kopan leyleğimizi teslim ettik. Doğru bir yere geldi. Güzel bir şekilde tedavisi yapılacaktır" diyerek hayvanat bahçesi yetkililerine teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

HER MEDENİYETTEN FARKLI İZLER TAŞIYAN ŞEHİR NİĞDE

2024-07-12 14:24 - Gezi

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

BU ÇAY BAHÇESİ EDREMİT’E YAKIŞIR

2024-07-13 13:35 - Yaşam

SANTRAL DAVASI REDDEDİLDİ, MUĞLALI ÇEVRECİLER AYAKTA

2024-07-09 13:20 - ÇEVRE

FECİ KAZA ARAÇ KAMERASINA YANSIDI

2024-07-13 11:47 - Asayiş

ANKARA’DA İNFİAL UYANDIRAN VAHŞETE TEPKİLER SÜRÜYOR

2024-07-10 11:33 - Asayiş

İlgili Haberler

Hünkar Çayırı’na dijital müze yapılacak

15:11 - Genel

Talas Belediye Meclisi’nde TEKNOFEST şampiyonları rüzgarı esti

15:02 - Genel

Bozdoğan’da vatandaşlara 25 bin fide dağıtıldı

14:56 - Genel

Beşiktaş Belediyesi’nden 65 yaş üstü vatandaşlara Dijital Okuryazarlık Eğitimi

14:45 - Genel

Alzheimer ve prostat kanseri tedavisi için yerli ilaç geliştirme çalışmaları sürüyor

14:47 - Genel

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan