?>

Trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmenin ismi imece usulü inşa edilen okulda yaşatılacak

Hatay'ın yayladağı ilçesinde hayırseverlerin imece usulü olarak inşa edilen ‘ali mukadder bilgili ortaokulu' törenle açılarak hizmete girdi.

Eğitim - 8 ay önce

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde hayırseverlerin destekleriyle imece usulü olarak inşa edilen ’Ali Mukadder Bilgili Ortaokulu’ törenle açılarak hizmete girdi. Trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen Bilgili’nin isminin yaşatılacağı okul açılışında ailesi duygusal anlar yaşadı.

Yayladağı ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nde yaşayan öğretmen Ali Mukadder Bilgili, geçtiğimiz yıl ekim ayında Kırıkhan ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından hayatını kaybetti. Bilgili’nin ailesi kazada vefat eden öğretmenin isminin yaşatılması için bir okul yaptırmak için harekete geçti ve çalışmalara başlandı. Yayladağı Kaymakamı Halil Yazıcı’nın destekleriyle koordinasyonunda ve destekleriyle inşaatına başlanan okul, hayırseverlerin destekleriyle 8 derslikli ve 4 atölyeli olarak inşa edildi. İmece usulü yapılan okula en önemli destek 15 yaşındaki Zeren Tuntay’ın sattığı tabletinin parasıyla yaptığı yardımla geldi. Bu desteğinin ardından Hatay Valisi Masatlı, 9’uncu sınıf öğrencisi Tuntay’a yeni bir tablet hediye etti. Ali Mukadder Bilgili Ortaokulu’nun açılış kurdelesi; Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Yayladağı Kaymakamı Halil Yazıcı, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ve Ali Mukadder Bilgili’nin ailesiyle birlikte kesildi. Kurdele kesim töreninin ardından Vali Masatlı ve protokoldekiler, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ettiler.

Okulun açılış törenine; AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Yayladağı Kaymakamı Halil Yazıcı, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Yayladağı Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Bilgili, vefat eden öğretmen Ali Mukadder Bilgili’nin eşi Fatma Gülşah Bilgili ve vatandaşlar katıldı. "Ali Mukadder Bilgili Ortaokulumuzun Yayladağı’mıza ve Hatay’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum"

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bölgenin yeniden inşası esnasında eğitim yuvalarını öğrencilere kazandırdıklarını belirterek "Bizim bin 604 eğitim kurumumuzun 210’u deprem anında yıkıldı. Depremde 180 okulumuz orta hasar alırken 600’e yakın okulumuz da az hasarlı veya bakım onarımdan geçmek durumunda kaldı. Depremin ilk anından itibaren bu millet el ele vererek seferberlik ruhu içerisinde şu ana kadar 659 okulumuzda onarımı tamamladık. Diğer taraftan 145 orta hasarlı okulumuzu da şu an itibariyle bitirmiş durumundayız. İnşallah 2025-2026 eğitim öğretim döneminde hizmete sunacağız. 23 Nisan gününde iki okulumuzu daha açacağız. Bugün Ali Mukadder Bilgili okulumuzu da sayarsak 152 okulumuzu 6 Şubat’tan bu yana hizmete almış olacağız. Bunun yanı sıra 95 okulumuzun inşaatı da devam ediyor. Bu eğitim kurumlarımızın inşaatı da tamamlanmış olunca 5 Şubat’ta 14 bin 700 olan derslik sayımız 16 bin 700’e yükselecektir. Okul yapmak, bir geleceği inşa etmektir. Okul yapmak, umutları yeniden oluşturmaktır. Okul yapmak, bizden sonra bu milleti, devleti ve ülkeyi emanet edeceğimiz maddi ve manevi olarak her anlamda donanımlı çocuklarla olacaktır. Ben tekrardan Ali Mukadder Bilgili Ortaokulumuzun Yayladağı’mıza ve Hatay’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Kazada vefat eden öğretmen eşinin isminin okulda yaşatılacağı için mutlu olduğunu belirten Fatma Gülşah Bilgili, "Şu an karmakarışık duygular hissediyorum. Gururluyum, sevinçliyim ama bir o kadar da hüzünlüyüm. Tarif edilemez bir duygu içerisindeyim. Kocam, kendisi öğretmen, yazar ve eğitimciydi. Kocamın isminin daima yaşayacak olması, isminin böyle bir yerde yaşayacak olması ve onu görmeden tanıyacak olan insanların olması benim için büyük bir teselli oluyor. Bu durum çok gurur verici bir duygu. Herkes onu tanıyacak. Bu okulda onun gibi vatana millete hayırlı, yardımsever, merhametli insanlar yetişir" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Güney Ege Turizmi Marmaris'te Birleşti

2025-04-19 14:22 - Turizm

İlgili Haberler

ADÜ’de 3 bölümün eğitim kalitesi tescillendi

12:58 - Eğitim

BUÜ’deki birimlere İSG kurul eğitimleri verildi

12:41 - Eğitim

GKV’lilerin tasarım odaklı etkinlikler dikkat çekti

12:04 - Eğitim

Kastamonu Üniversitesi’nin bitkisel içerikli dezenfektan patenti tescillendi

10:32 - Eğitim

Bayburt’ta avcılık eğitimleri tamamlandı

09:57 - Eğitim

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan