?>

Tunceli’de "Akran zorbalığı ve siber zorbalık" söyleşisi

Tunceli aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü, çocuklar ve gençler arasında giderek artan akran ve siber zorbalık sorununa dikkat çekmek amacıyla söyleşi düzenledi. Söyleşide, sorunun nedenleri, sonuçları ve çözüm yolları masaya yatırıldı.

Sağlık - 3 ay önce

Tunceli’de "Akran zorbalığı ve siber zorbalık" söyleşisi düzenlendi. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, çocuklar ve gençler arasında giderek artan akran ve siber zorbalık sorununa dikkat çekmek amacıyla söyleşi düzenledi. Söyleşide, sorunun nedenleri, sonuçları ve çözüm yolları masaya yatırıldı. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde düzenlenen ve moderatörlüğünü kurumun rehberlik öğretmeni Hatice Yalçın Alataş’ın yaptığı söyleşiye Avukat Ali Sait Kaşan, Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli rehber öğretmen Erkan Sarıuşak ve Tunceli İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Emre Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Okan, Bakanlık vizyonu doğrultusunda çocukların sağlıklı ve mutlu bir geleceğe sahip olmalarının en temel öncelikleri olduğunu vurguladı.

Okan, "Bu programda, zorbalığı önleme yolları ve toplumsal farkındalık oluşturma üzerine konuşacağız. Bu söyleşimizin amacı, ailelerin ve toplumun bu önemli soruna karşı bilinçlenmesine, çocuklarımızı ve gençlerimizi koruma yolları hakkında bilgi edinmelerine ve gerekli destek mekanizmalarını tanımalarına yardımcı olmaktır. Ayrıca, bu konudaki kararlılığımızı göstermek adına hazırladığımız ’Akran Zorbalığının Azaltılması’ projemizin de bakanlık onay aşamasında olduğunu belirtmek isterim. Bu proje ile uluslararası başarılı programları yerinde inceleyerek kendi koşullarımıza uyarlamayı hedefliyoruz. Önceliğimiz, ilimizdeki çocuk bakım kuruluşlarında ve aile yanında desteklediğimiz dezavantajlı çocuklarımız olacaktır. Bu projemiz, sadece zorbalığa karşı bir mücadele değil, aynı zamanda çocuklukta başlayan ve yetişkinlikte de devam edebilen şiddet döngüsünün kırılmasına yönelik önemli bir adımdır. Birlikte, çocuklarımızı akran zorbalığının karanlık gölgesinden uzaklaştıracak, onlara aydınlık ve umut dolu bir gelecek sunacağız. Projemizin hayata geçmesiyle birlikte, akran zorbalığıyla mücadelemizi daha somut adımlarla ileriye taşıyacağız" dedi.

Hukuki süreçlerin de değerlendirildiği söyleşi, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye Zorkun Çocuk Şenliği’nde Demet Akalın rüzgarı

2025-08-10 17:14 - Magazin

Uzmanlardan Deprem Sonrası Çocuk Psikolojisi Uyarısı

2025-08-11 14:27 - Sağlık

13. TAYK-Eker Olympos Regatta’da, J70 Match Race yarışları tamamlandı

2025-08-13 22:41 - Spor

Galatasaray-Fatih Karagümrük Maçının VAR Hakemi Açıklandı

2025-08-15 12:08 - Spor

Galatasaray ve Kocaelispor Maçlarının Tarihleri Açıklandı

2025-08-15 09:55 - Spor

Paris Saint-Germain, Süper Kupa’yı ilk müzesine götürdü

2025-08-14 00:30 - Spor

Siirt’te sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla "Sağlık Yönetimi Zirvesi" düzenlendi

2025-08-13 15:37 - Sağlık

Hakkarili dağcılar rehberliğinde Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı

2025-08-11 09:44 - Gündem

Ali Koç'tan Lösemi Hastası Rüzgar'a Unutulmaz Davet

2025-08-13 13:35 - Spor

Kaymakam Kaya, MHP heyetini ağırladı

2025-08-12 14:44 - Marmaris

İlgili Haberler

Yunusemre’de diyabet farkındalığı eğitimi

21:55 - Sağlık

7 yaşındaki epilepsi hastası 112 helikopter ambulansla Mersin’ sevk edildi

15:32 - Sağlık

Sivas’ta ambulanslarda yeni dönem başladı

14:09 - Sağlık

Sonbaharda alerjilere dikkat: Polenler gitti, küf mantarları geldi

14:14 - Sağlık

Sivas’ta çocuk romatoloji uzmanı hasta kabulüne başladı

13:25 - Sağlık

Günün Manşetleri

MİTSO, Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Heyetini Ağırladı

15:32 - Gündem

MİTSO, Kardeş Oda Nizip Ticaret Odası Heyetini Ağırladı

15:30 - Gündem

Bodrum Belediyesi’nden Çevreyi Kirletenlere 19 Milyon Lira Ceza

15:30 - ÇEVRE

Seydikemer, hayvancılık ve tarımda öncü olacak

15:25 - Genel

Kadın güvenlik güçlerinden KADES tanıtımı

16:34 - Genel