?>

Tunceli, koruyucu aile farkındalık etkinlikleri

TUNCELİ AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE, KORUYUCU AİLE HİZMET MODELİNE DİKKAT ÇEKİLDİ. "BİR ÇOCUĞUN HAYATINA DOKUNMAK, GELECEĞE UMUT OLMAKTIR" TEMASIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROGRAM, KENTTE GENİŞ YANKI UYANDIRDI.

İnsan - 2 saat önce

Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle, koruyucu aile hizmet modeline dikkat çekildi. "Bir çocuğun hayatına dokunmak, geleceğe umut olmaktır" temasıyla gerçekleştirilen program, kentte geniş yankı uyandırdı. Tunceli’de koruyucu ailelik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü öncülüğünde anlamlı bir etkinlik serisi gerçekleştirildi. Söz konusu program, "Bir çocuğun hayatına dokunmak, geleceğe umut olmaktır" temasıyla hem duygusal hem de sosyal yönüyle dikkat çekti. Etkinliğe, Tunceli Valisi Şefik Aygöl’ün eşi Nazlı Aygöl başta olmak üzere, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Koruyucu aile hizmet modelinin tanıtımı kapsamında şehir genelinde geniş kapsamlı bir farkındalık kampanyası yürütüldü. Billboardlara tanıtım afişleri asıldı, kentteki iş yerlerinin kapı ve pencerelerine "Haydi Tunceli Koruyucu Aile Olalım" afişleri yapıştırıldı. Şehrin ana arterlerindeki trafik lambalarına, özel giydirmelerle "Koruyucu Aile Olalım" mesajını yansıtıldı. Etkinlikler, Mameki Köprüsü Kavşağı’nda açılışı yapılan Koruyucu Aile Durağı’nda başladı ve ardından gerçekleştirilen farkındalık yürüyüşüyle devam etti. Günün sonunda İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen Koruyucu Aile Tanıtım Konferansı ise, programa anlam katan en önemli etkinliklerden biri oldu.

Konferans, Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Okan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Tunceli Valisi Şefik Aygöl’ün eşi Nazlı Aygöl katılımcılara hitap etti.

İl Müdürü Hüseyin Okan, konuşmasında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde korunma altında olan çocukların yüzde 50’sinin koruyucu aile yanında desteklendiğini, bu oranı daha da yukarıya taşımak için çalıştıklarını vurguladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

BACAĞI KIRILDI HAYATININ SONU OLDU

2025-11-07 14:20 - Marmaris

Fethiye’de 36 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

2025-11-08 00:05 - Asayiş

Marmaris’te “Kuvayi Milliye Destanı” Sahne Alıyor

2025-11-12 13:21 - Marmaris

Marmaris Vergi Dairesi Yolu Tehlike Saçıyor

2025-11-07 11:54 - Marmaris

Bodrum’da yargılanan 14 sanıktan 7’si tahliye oldu

2025-11-11 09:20 - Asayiş

Ara Tatilin 10 Kasım’a Denk Gelmesine Vatandaşlardan Tepki

2025-11-10 16:08 - Marmaris

MARMARİS ORHANİYE MAHALLESİ’NDE YIKIM KARARININ ALTINDAN DRAM ÇIKTI

2025-11-08 11:58 - Marmaris

Mehmet Oktay'dan CHP Genel Başkanı'na Sinpaş Yanıtı

2025-11-13 13:53 - Marmaris

Marmaris’te 3 Bin Fidan Toprakla Buluştu

2025-11-11 15:09 - Marmaris

Marmaris’te geniş çaplı asayiş uygulaması

2025-11-07 22:35 - Asayiş

İlgili Haberler

Engelsiz hizmet aracı hayat kolaylaştırıyor

12:33 - İnsan

HASAN ÖZCAN YAŞAMEVİ İÇİN BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

12:14 - İnsan

Acil Çağrı tek numarada 112

12:18 - İnsan

Şehit babasını oyuncağına sarılarak bekledi

12:16 - İnsan

Dijital kimliklendirmede son tarih 31 Aralık 2025

12:05 - İnsan

Günün Manşetleri

Çamaşır suyu içen küçük çocuk hastanelik oldu

12:26 - Asayiş

Zorunlu kış lastiği uygulaması yarın başlıyor

11:59 - Genel

Diyabet sessizce ilerliyor: Uzmanlardan erken tanı çağrısı

11:38 - Sağlık

Rus ordusundan Kiev’e yoğun saldırı: 3 ölü, 26 yaralı

10:47 - Asayiş

Ormandaki mantarları yiyen 7 kişi hastanelik oldu

10:26 - Asayiş