?>

Türk aile yapısı yağlı boya tablolarıyla ölümsüzleşiyor

ESKİŞEHİR OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ'NDE '2025 AİLE YILI' ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA, SICAK VE SAMİMİ AİLE ORTAMINI AKTARMAYI AMAÇLAYAN RESİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR.

Kültür Sanat - 4 ay önce

Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü’ndeki ’2025 Aile Yılı’ kapsamında sürdürülen resim çalışmalarında, sıcak ve samimi aile ortamı fırçalarla tuvallere aktarılıyor. Katman katman yapılan resimlerin her birisi için yaklaşık 3 ay emek veriliyor.

Türkiye’de aile kurumunu güçlendirmeye yönelik sosyal politikaların, farkındalık çalışmalarının ve destek programlarının öne çıkarılması amacıyla 2025, ’Aile Yılı’ olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl boyunca yapılan çalışmalar, 2026 yılı başlamasına rağmen sona ermedi. Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü Güzel Sanatlar Atölyesi’nde de ressamlar; sıcak ve samimi aile ortamını, fırçalarıyla tuvallere aktardı. Yapılan resimlerden birinde; dedesiyle birlikte fidan diken erkek çocuğu ile annesi ve ninesinin yanında ocak başındaki samimi aile ortamında hamur açan bir kız yer aldı. Görenlerin yüzünde tebessüm oluşturan bu eserlerin son fırça darbesine kadar yaklaşık 3 aylık titiz bir yolculuk sonucu tamamlandığı belirtildi. "Sıcak ve samimi aile ortamını aktarmayı amaçlıyoruz"

Yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Ressam Güneş Çağlan, temel odaklarının aile bağlarını güçlendiren duygular olduğunu belirtti. Çağlan, "Kamu kurumlarına ya da arşivlere proje bazlı resim çalışmaları yapıyoruz. Buradaki çalışmalarımızı 2025 Aile Yılı kapsamında yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızın içeriği, sıcak ve samimi aile ortamı. Resimlerimizde bu aile ortamını daha iyi bir şekilde aktarmayı amaçlıyoruz" dedi. "Her katmanda ayrı bir sabır var"

Eserlerin üretim sürecinin ciddi bir mutfak çalışması gerektirdiğini vurgulayan Çağlan, her tablonun dijital tasarımla başlayıp katman katman yağlı boya ile hayat bulduğunu ifade etti. Çağlan, "Eserlerimizin hepsi farklı farklı, yapacağımız resimleri kendimiz oluşturuyoruz. Öncesinde aşama aşama tasarımını yapıyoruz. Daha sonra onu dijitale döküp, yağlı boya ile çalışarak resmini yapıyoruz. Bir resmi yapmak ortalama 3 ayı buluyor. Tasarım-eskiz aşaması oluyor, daha sonra tuvale aktarıyoruz. Yağlı boyayı da katman katman yapıyoruz. Bir kat sürüyoruz kuruyor, daha sonra tekrar sürüyoruz" ifadelerini kullandı. "Aile büyüyor ve yaşlanıyor"

Kendi yaptığı son resim çalışmasının içeriğine de değinen Çağlan, şöyle devam etti:

"Şu an üzerinde çalışmış olduğum resimde; aile evlilikle bir araya geliyor, ardından çocuk oluyor, aile büyüyor ve sonrasında da yaşlanıyorlar. Yaptığın çalışmayı bu şekilde tasarladım ve böyle yapıyorum."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Emlak Sektöründe Harç Krizi

2026-01-22 15:58 - Ekonomi

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Nilüfer, Simge ve Bengü Beker hayranlarıyla buluşacak

2026-01-21 13:42 - Magazin

Gülden Karaböcek Edirne’de sevenleriyle buluştu

2026-01-19 14:23 - Magazin

Vali Taşolar, görevine başladı

2026-01-19 13:15 - Magazin

İki efsane yıllar sonra karşılaştı, o anları türkü söyleyerek taçlandırdı

2026-01-19 09:52 - Magazin

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

Bahadır Batum: "Rayiç Bedellerdeki Artış Sektörü Zorluyor"

2026-01-16 15:39 - Marmaris

Tadilat Mağduru Olmayın! Bahadır Batum Açıkladı

2026-01-16 16:02 - Marmaris

İlgili Haberler

Türkeli’de "Çatlak Aile" sahnelendi

17:53 - Kültür Sanat

Kuşadası’nda tülüşahın yetişme serüveni sergiyle anlatıldı

17:26 - Kültür Sanat

Göreme’de gece müzeciliği başlıyor

17:18 - Kültür Sanat

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları KAYMEK’te yeniden hayat buluyor

17:16 - Kültür Sanat

Kazanpınar cami düzenlenen törenle ibadete açıldı

17:14 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem