?>

Türk mühendislerden çocuklar için mobil yürüme robotu

SAMSUN’DA TÜRK MÜHENDİSLER, FİZİKSEL ENGELİ BULUNAN BİREYLERİN REHABİLİTASYON SÜREÇLERİNE HAREKET ÖZGÜRLÜĞÜ KAZANDIRMAYI HEDEFLEYEN YERLİ VE YENİLİKÇİ BİR MOBİL YÜRÜME DESTEK CİHAZI GELİŞTİRDİ.

Teknoloji - 4 saat önce

Samsun’da Türk mühendisler, fiziksel engeli bulunan bireylerin rehabilitasyon süreçlerine hareket özgürlüğü kazandırmayı hedefleyen yerli ve yenilikçi bir mobil yürüme destek cihazı geliştirdi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ile birlikte, çok sektörlü AR-GE ve inovasyon ekosistemiyle bölgesel kalkınmaya katkı sunan Samsun Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde faaliyet gösteren bir firmayı ziyaret etti. Ziyarette, geliştirme ve üretim süreçleri Samsun TEKNOPARK’ta sürdürülen ve çocuklar başta olmak üzere fiziksel engeli bulunan bireylerin robotik rehabilitasyon süreçlerini desteklemek amacıyla geliştirilen MYR KIDS Mobil Yürüme Robotu incelendi, yetkililerden bilgi alındı.

Yenilikçi bir yürüme rehabilitasyon robotu olarak öne çıkan MYR, sabit zeminlerin yanı sıra hareketli platformlarda ve gerçek zemin koşullarında kullanılabilen mobil yapısıyla dikkat çekiyor. Bu özelliği sayesinde yalnızca klinik içi kullanım ile sınırlı kalmayan cihaz, sınırlı alanlarda ve dış ortamda da etkin biçimde uygulanabiliyor. Yürüme antrenmanlarının yanı sıra stabilizasyon ve eklem hareket açıklığı egzersizleri için özel modlar sunan sistem, rehabilitasyon sürecini çok yönlü olarak destekliyor.

Kişiselleştirilebilir ve ayarlanabilir gövde yapısıyla hem çocuklarda hem yetişkinlerde güvenle kullanılabilen MYR’nin en önemli avantajlarından biri mobil uygulama entegrasyonu. Uygulama üzerinden eklem açıları, destek kuvvetleri ve hız parametreleri kolayca kontrol edilebiliyor; her seans için detaylı istatistikler kaydedilerek terapötik sürecin izlenebilirliği sağlanıyor. Diz ve kalça eklemlerinin birbirinden bağımsız ayarlanabilmesi ise bireysel tedavi ihtiyaçlarına uygun özelleştirilmiş programlara imkân tanıyor. Hafif yapısı ve kolay kurulumu sayesinde taşınabilirliğiyle öne çıkan cihaz, farklı mekânlarda hızlı kullanım olanağı sunuyor.

Vali Tavlı, geleneksel yürüme rehabilitasyon yöntemlerinin sınırlılıklarını aşan, yüksek erişilebilirlik ve kullanım kolaylığı sağlayan bu yeni nesil mobil yürüme robotunu geliştiren firmayı ve mühendisleri tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Ballıca Kampüsü ziyareti

Öte yandan Samsun Valisi Orhan Tavlı, yaklaşık 8 bin öğrencisiyle kente önemli katkı sunan ve Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında savunma sanayii, havacılık ve uzay teknolojileri başta olmak üzere birçok alanda nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi hedefleyen Samsun Üniversitesi’nin Ballıca Kampüsü’nü de ziyaret etti. Kampüste gerçekleştirilen incelemelerde üniversitenin akademik ve teknik altyapısı yerinde değerlendirildi; Milli Teknoloji Atölyesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile mühendislik laboratuvarlarında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alındı. Vali Tavlı, üniversitelerin sahip olduğu teknik donanım ve uygulamalı eğitim imkânlarının Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu donanımlı gençlerin yetişmesinde kritik rol oynadığını vurguladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla’da bir haftada 44 aranan şahıs yakalandı, 15’i tutuklandı

2025-12-15 14:21 - Asayiş

Marmaris Devlet Hastanesi’nde gerçeğini aratmayan tatbikat

2025-12-12 17:25 - Asayiş

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü’nün yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü

2025-12-11 15:57 - Asayiş

MENTEŞE’DE MOTOSİKLET TIRA ÇARPTI: 1 ÖLÜ

2025-12-13 01:40 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’NİN NÜFUSU KENDİNİ YENİLEYEMİYOR”

2025-12-17 14:29 - Genel

Prof. Dr. Türkan Saylan konser ve söyleşiyle anıldı

2025-12-15 14:13 - İnsan

MARMARİS ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI KALAYCI YENİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

2025-12-12 09:47 - Marmaris

MARMARİS’TE HAFTA SONU YOĞUNLUĞU

2025-12-13 13:22 - Marmaris

Urla’da yanan orman için umut yeşerdi: 500 meşe palamudu toprakla buluştu

2025-12-13 20:02 - Gündem

MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKATI  

2025-12-13 10:53 - Marmaris

İlgili Haberler

BEUN’lü akademisyenler geliştirdi: Zemin yapısı ve fay hattı ücretsiz sorgulanabiliyor

15:57 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk erken aşama girişimcilik programı ODTÜ’de gerçekleştirildi

15:51 - Teknoloji

Şırnak’ta gençler için Deneyap Çalıştayı

13:06 - Teknoloji

BEUN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Altan’dan ScholarGPS 2025’te büyük başarı

13:02 - Teknoloji

Hareket halindeki elektrikli araçlara kablosuz şarj projesi: "Hedef, araç durmadan menzili yüzde 10-20 yükseltmek"

11:09 - Teknoloji

Günün Manşetleri

FETÖ’den hapis cezası ile aranan şahıs polis tarafından yakalandı

15:31 - Asayiş

Şehit Babası Mustafa Bayraktar son yolculuğuna uğurlandı

15:25 - İnsan

Doğu yine dondu

14:44 - Gündem

Engelli ve ailelerinin yaşam kalitesini artırma çalıştayı

14:23 - Eğitim

TBB’den Milas Belediyesi’ne Paletli Ekskavatör Desteği

14:09 - Genel