?>

Türkiye’de ilk kez Andriake kazılarında rastlandı

Andriake bölgesinde gerçekleştirilen kazılarda çok özel bulgulara ulaşıldı

Kültür Sanat - 8 ay önce

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Andriake bölgesinde gerçekleştirilen kazılarda çok özel bulgulara ulaşıldığını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Bakan Ersoy, “Andriake’de keşfettiğimiz zor ve ince cam işçiliği tekniğiyle dikkatleri çeken düz plaka formundaki millefiori kaplamalar ülkemiz için yılın bulguları arasında sayılabilecek kadar önemli” açıklamasında bulundu.

Antalya’nın Demre ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Geleceğe Miras Myra ve Andriake Projesi kapsamında, Myra-Andriake kazılarına başkanlık yapan Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik ve kazı ekibi tarafından yapılan çalışmalar sırasında önemli bulgular elde edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konuyu “Andriake Kazıları’nda çok özel bulgulara ulaştık” başlığıyla duyurdu. “Türkiye’de ilk kez rastlanıyor”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, “Geleceğe Miras Myra ve Andriake projemiz kapsamında sürdürülen kazılarda ’Millefiori (Bin Çiçek)’ olarak adlandırılan teknikte üretilmiş çok çeşitli ve fazla miktarda cam kaplama levhalara rastlandı. Önemli yapılarda kullanıldığı bilinen bu özel yapı iç dekorasyon malzemesine bu boyutuyla Türkiye’de ilk kez rastlanıyor” ifadelerini kullandı. “Yılın bulguları arasında sayılabilecek kadar önemli”

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, kazı ekibinin çalışmaları sonucunda erişilen bulguların yılın bulguları arasında sayılabileceğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Andriake’de keşfettiğimiz zor ve ince cam işçiliği tekniğiyle dikkatleri çeken düz plaka formundaki millefiori kaplamalar ülkemiz için yılın bulguları arasında sayılabilecek kadar önemli. Önemli ve şaşırtıcı bir keşif olarak tanımlanan buluntuları gün ışığına kavuşturan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ekiplerimiz ile Akdeniz Üniversitesine teşekkür ediyorum."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Selma Sonat’a Yaşam Boyu Onur Ödülü

2024-09-05 14:38 - Kültür Sanat

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Taşkın: "Taştepe’yi sabır ve gayretle yeniden inşa edeceğiz"

2024-09-05 14:16 - Siyaset

İzmir’de yanan ormanlar yapılaşmaya açıldı

2024-09-02 12:42 - ÇEVRE

DERİ VE SEDEF HASTALIĞINA MARMARİS’TE BEDAVA TEDAVİ 

2024-09-04 11:11 - Marmaris

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

TATİL BİTTİ, ‘HANIMELİ PAZARI’ YENİDEN AÇILDI

2024-09-03 14:02 - Marmaris

Acılı doktor, depremde kaybettiği eşinin ve 2 evladının anısını yaşatmak için okul yaptırdı

2024-09-04 09:18 - Eğitim

Muğla’da orman yangını

2024-09-07 13:22 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde en iyiler ödüllerini aldı

00:19 - Kültür Sanat

Ağrı’da Anneler Günü’ne özel anlamlı söyleşi programı düzenlendi

22:10 - Kültür Sanat

Vali Çakır, doğaseverlere eşlik ederek Korkut’un gizli kalmış güzelliklerini keşfetti

21:55 - Kültür Sanat

Yusuflu’da yağmur altında Hıdırellez ve karakucak coşkusu

21:13 - Kültür Sanat

Vali Hatipoğlu, 3 bin yıllık tarihi Palu Kalesi için ilk kazmayı vurdu

20:24 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş