?>

Muğla Kıyılarında Akdeniz Foku Görüntülendi

Akdeniz foklarının nadir görülen bir bireyi, Milas Güllük Körfezi'ndeki balık tesislerinde güneşlenirken görüntülendi. Akdeniz Koruma Derneği, bu türün korunması için yapılması gerekenlere dair önemli uyarılarda bulundu.

Gündem - 8 ay önce

Dünyada 600-700, Türkiye’de ise yaklaşık 100 birey bulunduğu tahmin edilen Akdeniz foku, Gökova Körfezi’nden Kaş Kekova’ya uzanan yaklaşık 710 kilometrelik kıyı şeridinde yaşamını sürdürüyor. Muğla kıyılarında zaman zaman teknelere çıkarak dinlenen Akdeniz foklarından biri, Milas Güllük Körfezi’ndeki off-shore balık tesislerinde güneşlenirken görüntülendi.

Bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülenen Akdeniz foku, uzun süre güneşlendikten sonra, kendisinin fark edilmesiyle tekrar denize döndü.

Akdeniz Koruma Derneği, Akdeniz foklarının korunması, izlenmesi ve yaşam alanlarının korunmasına yönelik çalışmalar yürütmektedir. Dernek tarafından yapılan açıklamada, “Dünyada 600-700 arasında, Türkiye kıyılarında ise yaklaşık 100 kadar Akdeniz foku (Monachus monachus) yaşıyor. Bu hassas tür için yürütülen koruma çalışmaları, sadece Türkiye değil, dünya popülasyonu için de büyük önem taşıyor. Akdeniz fokları, Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin yayınladığı Kırmızı Liste’ye göre ‘Hassas (VU)’ ve Doğu Akdeniz’de ‘Nesli Tehlike Altında (EN)’ kategorisindedir. Akdeniz foklarını gördüğünüzde uzak mesafede kalmalısınız. Bu türün rahatsız edilmemesi ve strese sokulmaması gerektiğini unutmamalı, sessiz olmalı ve onlara dokunmamalısınız. Dinlenme ve üreme alanlarına karadan veya denizden giriş yapmamalısınız” ifadeleri kullanıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Selma Sonat’a Yaşam Boyu Onur Ödülü

2024-09-05 14:38 - Kültür Sanat

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Taşkın: "Taştepe’yi sabır ve gayretle yeniden inşa edeceğiz"

2024-09-05 14:16 - Siyaset

DERİ VE SEDEF HASTALIĞINA MARMARİS’TE BEDAVA TEDAVİ 

2024-09-04 11:11 - Marmaris

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

TATİL BİTTİ, ‘HANIMELİ PAZARI’ YENİDEN AÇILDI

2024-09-03 14:02 - Marmaris

Acılı doktor, depremde kaybettiği eşinin ve 2 evladının anısını yaşatmak için okul yaptırdı

2024-09-04 09:18 - Eğitim

Muğla’da orman yangını

2024-09-07 13:22 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

Sonat ve Efekan yaşam boyu ödüllerini aldı

2024-09-10 11:58 - Magazin

İlgili Haberler

Konyaaltı Sahili’nde Kıyı Kanunu’na uymayan işletmelere 3 gün süre

12:13 - Gündem

Elazığ’da sağanak etkili oluyor

12:05 - Gündem

Terme’ye modern ‘er meydanı’

12:07 - Gündem

Başkan Çolakbayrakdar: "İğne oyası gibi işledik, şimdi modern yaşam başlıyor"

12:06 - Gündem

Kırklareli’nde gübre bayileri denetlendi

11:56 - Gündem

Günün Manşetleri

Bal Avcıları Doğal Hazinenin Peşinde

10:44 - Gündem

Narin Güran Cinayetinde Yeni Duruşma

10:32 - Asayiş

"Katil Arı"ya Karşı Biyolojik Savaş Sürüyor

10:23 - Gündem

MSB’den "Unutana Hatırlatırız" paylaşımı

10:17 - Genel

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin Kadıköy karnesi

10:01 - Spor