?>

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir’den bayrağa saygısızlığa tepki:

TÜRKMEN ALEVİ BEKTAŞİ VAKFI GENEL BAŞKANI ÖZDEMİR ÖZDEMİR, NUSAYBİN’DE TÜRK BAYRAĞINA YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN SALDIRIYA TEPKİ GÖSTEREREK, "TÜRKMEN ALEVİ BEKTAŞİ VAKFI OLARAK DEVLETİMİZ VE CUMHURBAŞKANIMIZIN ALACAĞI HER TÜRLÜ KARARIN ARKASINDA VE DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ" DEDİ.

İnsan - 4 ay önce

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstererek, "Türkmen Alevi Bektaşi vakfı olarak devletimiz ve Cumhurbaşkanımızın alacağı her türlü kararın arkasında ve destekçisi olacağız" dedi.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya yönelik yaptığı açıklamada, bayrağın; Türk’ün şanı şerefi, onuru gururu, sevgisi saygısı, haysiyeti namusu olduğunu vurgulayarak, "Devlettir bayrak Türk için. Millettir bayrak. yaşayan, yaşatılan aşktır, uğruna göz kırpmadan ölünendir bayrak. Herşeydir, olmazsa olunmazdır bayrak" ifadesini kullandı.

Özdemir şöyle devam etti:

"Birileri gibi masa başında beğenilen renklerin veya şeklin bez üzerine çizilmiş kombinasyonu değildir Türk için bayrak. Metehan’dan, Ergenekon’dan başlayan yüce Türk tarihinin toprak uğruna döktüğü kanın üzerine düşen yansımasıdır; hilal ve yıldız. Şefkattir, topraktır, vatandır bayrak. O nedenle Türk saygı ister bayrağına; hürmet ister, ihtimam ve samimiyet ister. Kim ki; devletimizin kardeşçe ve barış içerisinde yaşam için uzattığı sevgi eline sıkılı yumrukla karşılık verir, Türkün her şeyi olan al bayrağa saygısızlık eder, hele bir de yakmaya, yırtmaya, ayaklar altına alıp çiğnemeye kalkar, yediden yetmişe bütün milleti karşısında bulur. Bu uğurda Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı olarak devletimiz ve Cumhurbaşkanımızın alacağı her türlü kararın arkasında ve destekçisi olacağız. Nusaybin de Türk’ün bayrağını yakma girişiminde bulunan bu bedbaht ve hainlere uyarımızdır; aciz değiliz, korkak değiliz, zavallı değiliz. Sabrımız ve vakur duruşumuz devlet aklına inanıp güvendiğimizdendir. Türkün bayrağına art niyetle dokunan adalet karşısında hesap verecektir."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Genç yetenek Mustafa Konak’ın rol aldığı film Berlin Film Festivali’ne davet edildi

2026-01-15 15:06 - Magazin

Nilüfer, Simge ve Bengü Beker hayranlarıyla buluşacak

2026-01-21 13:42 - Magazin

Gülden Karaböcek Edirne’de sevenleriyle buluştu

2026-01-19 14:23 - Magazin

Vali Taşolar, görevine başladı

2026-01-19 13:15 - Magazin

İki efsane yıllar sonra karşılaştı, o anları türkü söyleyerek taçlandırdı

2026-01-19 09:52 - Magazin

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

Bahadır Batum: "Rayiç Bedellerdeki Artış Sektörü Zorluyor"

2026-01-16 15:39 - Marmaris

Tadilat Mağduru Olmayın! Bahadır Batum Açıkladı

2026-01-16 16:02 - Marmaris

İlgili Haberler

Bafra’da anne ve bebekler için evde sağlık desteği

17:15 - İnsan

Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak için yarıştılar

16:33 - İnsan

aldıkları eğitimin ardından yaptıkları el emeği ürünler görücüye çıktı

16:32 - İnsan

Adıyaman’da tarihi Ulu Camii ve Kap Camii çalışmaları devam ediyor

16:25 - İnsan

Düzce’de şehit ailesini duygulandıran salon açılışı

15:59 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem