?>

Tuzla’da robotlu çim biçme dönemi başladı

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI AV. EREN ALİ BİNGÖL, TUZLA BELEDİYESİ ENVANTERİNE KATILAN YENİ NESİL ÇİM BİÇME ROBOTUNU SAHADA BİZZAT DENEYİMLEDİ

Teknoloji - 4 hafta önce

Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, Tuzla Belediyesi envanterine katılan yeni nesil çim biçme robotunu sahada bizzat deneyimleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tuzla Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesine dahil edilen çim biçme robotları görevine başladı. 4 adet robot, ilçenin farklı noktalarında aktif olarak kullanılmaya başlanırken, yeşil alan bakımında hız ve verimlilik artışı hedefleniyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, yeni sistemin park ve yeşil alanların bakımında önemli katkı sağlayacağını belirterek, "Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün araçlarına dahil ettiğimiz yeni çim biçme robotu ile Tuzla’mızın yeşil alanlarında bakım yapacak, parklarımızı daha da güzelleştireceğiz" dedi. "Çalışmalarımızı daha hızlı ve kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz"

Robotun sahadaki performansını da deneyimleyen Başkan Bingöl, "Çim biçme robotumuz görev başında. Kolay kullanımı ve güçlü iş kapasitesi sayesinde çalışmalarımızı daha hızlı ve kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. Bingöl ayrıca, cihazın kullanımının pratik olduğunu vurgulayarak, öğrenme sürecinin de oldukça kısa sürdüğünü dile getirdi. Yeni sistem sayesinde çim biçme çalışmalarında görevli personel ihtiyacının 5’te 1 oranında azaldığı belirtilirken, robotların eğimli arazilerde de etkin şekilde çalışabildiği kaydedildi. Güvenlik donanımlarıyla dikkat çeken cihazların, taş gibi sert cisimlerle karşılaştığında kendini kilitleyerek muhtemel zararların önüne geçtiği ifade edildi. Çim biçme robotlarının Tuzla’da E-5 altı bölgesindeki çalışmalarının ardından Şifa ve Mimar Sinan mahallelerinde de görev alacağı bildirildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

YENİLENEN ÇARŞI TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU

2026-05-05 18:01 - Marmaris

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Askeri limana taş götüren kamyon devrildi

2026-05-06 15:05 - Asayiş

MUĞLA’DA GELECEĞİN SPORCULARI BİLİMSEL TARAMAYLA KEŞFEDİLİYOR

2026-05-06 11:30 - Spor

ÜNLÜ OYUNCU NESRİN CAVADZADE BODRUM’DA DÜNYA EVİNE GİRDİ

2026-05-04 16:50 - Magazin

Gül serada 5, çiçekçide 50-100 lira

2026-05-06 10:42 - Ekonomi

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2026-05-06 10:19 - Asayiş

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Bayburt’ta öğrencilere "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" eğitimi verildi

2026-05-07 11:37 - Sağlık

İlgili Haberler

Soğanlı Rüzgar Enerji Santrali törenle hizmete girdi

16:45 - Teknoloji

Esenyurt Belediyesinden yapay zeka destekli çözüm hattı

16:22 - Teknoloji

İyi korunmayan biyometrik verilen ciddi riskler doğurabilir

11:07 - Teknoloji

Vanlı girişimciler tarımda "erken uyarı" sistemi geliştirdi

09:02 - Teknoloji

HBX Academy, "Antiviral ve antibakteriyel özelliğe sahip koruyucu maske’ patenti aldı

14:32 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem