?>

Ukrayna ile İzmir arasında iş birliği köprüsü

?zmir büyükşehir belediye başkanı dr. Cemil tugay, ukrayna’nın istanbul başkonsolosu roman nedilskyi ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Genel - 7 ay önce

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi ve beraberindeki heyeti ağırladı. İzmir’in kardeş kenti Çernivtsi ile yapılabilecek iş birliklerinin görüşüldüğü toplantıda Başkan Cemil Tugay, “Bizden isteğiniz olduğunda elimizden geleni yapmak için her zaman hazır olacağız” dedi. Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi ve eşi Liudmyla Nedilska ile beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Başkan Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı. Tugay: "İzmir, Türkiye’nin en önemli ticaret şehirlerinden birisi"

Kardeş şehirlerin birbirini tanımasını önemli bulduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir tarihi olarak çok kültürlü bir şehir. Her zaman farklı kültürlerden insanlar burada yaşadı. Barış içinde, uyumla yaşamayı başardı. İzmir’in bu karakterini korumasını önemsiyoruz. İzmir’de yaşayan yabancı topluluklarla iletişim içinde olmaya önem veriyoruz. Bizden isteğiniz olduğunda elimizden geleni yapmak için her zaman hazır olacağız. Kültür ve turizm en kolay iletişim kurma yolu. İki şehrin yatırımcılarını buluşturarak ticaret imkanlarını araştırabiliriz. Akıllı şehir teknolojileri ile ilgili arkadaşlarımız çok yoğun çalışıyor. Bu alanda biraz daha öne çıkabiliriz. İzmir, Türkiye’nin en önemli ticaret şehirlerinden birisi. Birçok limanı var, bu bölge aynı zamanda tarım havzası. Ürün çeşitliliği fazla. Bu, iki şehir arasında bir fırsat olabilir” diye konuştu. Nedilskyi: "Çernivtsi ile İzmir arasındaki potansiyel çok büyük"

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi, “Sizin liderliğinizle İzmir daha fazla gelişecek. İzmir’i çok seviyoruz. Geçen yıl İzmir ile Çernivtsi arasında kardeş şehir anlaşması imzaladık. Gerçekten dostluğumuza ivme kazandırdık, çok mutluyuz. Anlaşmadan sonra somut olan sonuçlar görüyoruz artık. Hem ekonomik hem kültürel projelerde iş birliğine hazırız. İzmir’de çok büyük bir topluluğumuz var. Sadece insanı ilişkileri değil, ekonomik ilişkilerimizi de geliştirmek istiyoruz. Çernivtsi ile İzmir arasındaki potansiyel çok büyük” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

DOĞASEVERLER, DEĞİRMENDERE KANYONU’NA YÜRÜDÜ

2024-10-07 12:05 - Gezi

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

İlgili Haberler

Bursa’da ‘Marmara Denizi’nde Müsilaj ile Mücadele’ toplantısı

18:41 - Genel

Erzincan Merkez İlçe Köyler Birliği Meclisinin olağan toplantısı yapıldı

18:36 - Genel

Muğla’da kursiyerlerden el emeği sergisi

18:30 - Genel

Başkan Seçer: "Dijital kariyer platformu kısa sürede hayata geçirilecek"

18:21 - Genel

Başkan Alemdar: "Eser ve hizmet siyasetinden ödün vermeyeceğiz"

17:50 - Genel

Günün Manşetleri

Uyuşturucu ham maddesi ele geçirildi

16:30 - Asayiş

Can ve Canan Leylek Yuvalarına Geldi

15:29 - Gündem

Japonya Tarım Bakanı Pirinç Açıklaması Sonrası İstifa Etti

15:19 - Siyaset

İSKİ'ye 3.3 Milyon Lira Çevre Kirliliği Cezası

15:12 - Gündem

Tıbbi Sekreter Eski Eşi Tarafından Öldürüldü

14:50 - Asayiş