?>

Uludağ eteklerinde Brezilya havası: İşte Bursa’nın Kamavinga’sı

SOSYAL MEDYADA "YERLİ KAMAVİNGA" OLARAK TANINAN ABDOUL HAMİD DİALLO, BURSA SOKAKLARINDA YAPTIĞI TOP CAMBAZLIĞIYLA GÖRENLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKIYOR. ULUDAĞ YAMAÇLARINDA BULUNAN MAHALLELERDE ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER İSE İZLEYENLERE BREZİLYA FAVELALARINI ARATMIYOR.

Spor - 4 hafta önce

Sosyal medyada "Yerli Kamavinga" olarak tanınan Abdoul Hamid Diallo, Bursa sokaklarında yaptığı top cambazlığıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Uludağ yamaçlarında bulunan mahallelerde çekilen görüntüler ise izleyenlere Brezilya favelalarını aratmıyor.

Abdoul Hamid Diallo, 4 yıl önce ülkesi Mali’den Türkiye’ye gelerek Bursa’da yaşamaya başladı. Mekatronik mühendisliği eğitimi alan Diallo, boş zamanlarında ise futbol ve top cambazlığıyla ilgileniyor. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken genç, özellikle dar sokaklarda ve çatılarda yaptığı top şovlarıyla kısa sürede ilgi odağı oldu. Real Madrid’in yıldız futbolcusu Eduardo Camavinga’ya benzetilen Diallo, sosyal medyada "Yerli Kamavinga" lakabıyla anılmaya başladı.

Kuştepe Mahallesi’nde dron ile çekilen görüntülerde top sektirerek hünerlerini sergileyen Diallo’nun görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü. Çocuklarla sokakta top oynayan, mahallede vatandaşlarla sohbet eden ve kahvehanede vatandaşlarla vakit geçiren genç, sıcak tavırlarıyla dikkat çekti.

Mahalle çocuklarının yoğun ilgi gösterdiği "Yerli Kamavinga", yaptığı hareketlerle izleyenleri adeta Brezilya sokaklarındaymış gibi hissettirdi. Sosyal medyada ’Burası Brezilya değil Bursa’ notuyla paylaşılan görüntüler kısa sürede binlerce kişi tarafından izlendi.

Türkiye’ye 4 yıl önce geldiğini belirten Abdoul Hamid Diallo, "Türkiye’ye geldiğimden beri Bursa’dayım. Başka şehirde yaşamadım. Bursa’yı çok seviyorum. Burada mekatronik mühendisliği okuyorum. Boş zamanlarımda da hobi olarak top cambazlığı yapıyorum" dedi.

En sevdiği futbolcunun Ronaldinho olduğunu söyleyen Diallo, "Ronaldinho çok yetenekli bir futbolcu, onu çok beğeniyorum. Bursaspor’u da çok seviyorum. Texas taraftar grubunu çok beğeniyorum. Kendimi onlarla bütün hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Sokakta yaptığı hareketlerin çocukların ilgisini çektiğini belirten Diallo, "Burada çocuklara bu hareketleri yapınca çok hoşlarına gidiyor. Onlar mutlu olunca ben de mutlu oluyorum" diye konuştu.

’Yerli Kamavinga’ isminin ortaya çıkışını da anlatan Diallo, "Bir arkadaşım beni Camavinga’ya benzetti. Daha sonra sosyal medyada ‘Yerli Kamavinga’ ismini kullanmaya başladık. İnsanlar seviyor, ilgi gösteriyor. Benim de hoşuma gidiyor" dedi.

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı mahallede vatandaşlar da genç futbol cambazına yoğun ilgi gösterdi. Futbolun sadece bir oyun değil çocukları ve insanları bir araya getiren ortak bir dil olduğunu bir kez daha gösterdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

YENİLENEN ÇARŞI TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU

2026-05-05 18:01 - Marmaris

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Askeri limana taş götüren kamyon devrildi

2026-05-06 15:05 - Asayiş

MUĞLA’DA GELECEĞİN SPORCULARI BİLİMSEL TARAMAYLA KEŞFEDİLİYOR

2026-05-06 11:30 - Spor

ÜNLÜ OYUNCU NESRİN CAVADZADE BODRUM’DA DÜNYA EVİNE GİRDİ

2026-05-04 16:50 - Magazin

Gül serada 5, çiçekçide 50-100 lira

2026-05-06 10:42 - Ekonomi

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2026-05-06 10:19 - Asayiş

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Bayburt’ta öğrencilere "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" eğitimi verildi

2026-05-07 11:37 - Sağlık

İlgili Haberler

DÜNYA BİSİKLET GÜNÜ MİNİKLERLE KUTLANDI

15:54 - Spor

Gaziantep FK’dan olağanüstü seçimli genel kurul kararı

16:46 - Spor

Denizli’de 400 bisikletli birlikte pedal çevirdi

16:38 - Spor

Manisa FK geleceğin yıldızlarını arıyor

16:27 - Spor

Çaykur Rizespor’un yeni başkanı Ali Zeki Saruhan oldu

16:20 - Spor

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem