?>

Uludağ Üniversitesi’ndeki cami ve külliye inşaatı yükseliyor

Buü’deki camii ve külliye inşaatı hayırsever bağışlarıyla devam ediyor

Gündem - 6 ay önce

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Görükle Kampüsü içerisinde yapılan caminin inşaat çalışmaları iş insanları ve hayırseverlerin desteğiyle hız kesmeden devam ediyor. 20 bin kişinin aynı anda ibaret edebileceği camii, kültür-sanat faaliyetlerinin yanı sıra öğrencilerin bilimsel çalışmalarına ev sahipliği yapabilecek özel bir külliye olarak da hizmet verecek.

BUÜ Camii ve Külliyesi’nde kubbeler ve minareler 2024 yılı içinde yapılarak kaba inşaat çalışmaları tamamlandı. Cami tüm sosyal alanlarıyla birlikte kullanıma açıldığında Bursa’nın simge yapılarından birisi olacak. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ve Prof. Dr. Zekeriyya Arı’nın yanı sıra Üniversite Genel Sekreteri Mehmet Aydemir ve Genel Sekreter Yardımcıları ile kaba inşaatı tamamlanan camide ince imalatların durumlarını inceledi. Ziyarette Cami Yaptırma Derneği üyesi de olan Prof. Dr. Adem Doğangün ve teknik elemanlardan bilgi alındı.

İş dünyası temsilcileri ve hayırseverlerin bağışlarıyla yapılıyor

Devam eden çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Bildiğiniz üzere Bursa’da üniversitemiz içerisinde, tamamen iş dünyamızın ve hayırseverlerimizin destekleri ile yeni bir cami ve külliye inşa ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız süreci yakından takip ediyor. Cami derneğimizin üstün gayretleri ve girişimleriyle kaba inşaat çalışmaları tamamlandı. Kubbe, çok daha dayanıklı olması açısından titanyum malzeme ile kaplanıyor. Temel aşamasından Külliyemizin bu noktaya gelmesine kadar tüm aşamalarında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın İbrahim Burkay öncülüğündeki iş dünyamızın çok önemli destekleri oldu, olmaya da devam ediyor. Sayın Başkana ve Bursa iş dünyasına tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Donanımlı bir külliye olacak

İnşaatın tamamlanmasının ardından üniversitenin sadece bir cami değil, son derece nitelikli bir külliyeye kavuşacağının altını çizen Rektör Yılmaz; “Bu muhteşem eseri inşallah hayırsever iş insanlarımızın destekleri ile en kısa sürede tamamlamayı arzu ediyoruz. Burası donanımlı bir külliye hüviyetinde olacak. İçerisinde kapsamlı bir kütüphane, toplantı salonları, çalışma odaları, Ar-Ge ve proje yürütme birimleri bulunacak. Aynı zamanda çok sayıda sosyal donatı alanı olacak külliyemizde üniversitemizde eğitim gören gençler farklı alanda çalışmalar yürütebilecek. Özellikle bilimsel projeler hazırlayan öğrencilerimiz ve 180’e yakın topluluğumuz için külliye içerisinde faaliyet yapabilecekleri alanlar hazırlayacağız. Bu eser tamamlandığında şehrimiz muhteşem bir ibadet ve bilim-kültür merkezi kazanmış olacak” şeklinde konuştu.

’’Açılışını cumhurbaşkanımızın katılımıyla yapmak istiyoruz’’

Bu yıl üniversitenin 50. kuruluş yıldönümünü kutladıkları bilgisini de paylaşan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yönetim olarak Türkiye’nin köklü ve seçkin yükseköğretim kurumuna yakışır bir eser kazandırmaya gayret ettiklerini vurguladı. Rektör Yılmaz; “İnşallah iş insanlarımızın katkıları ile en kısa süre içerisinde Bursa Uludağ Üniversitesi Camii ve Külliyesi’ni tamamlamayı hedefliyoruz. Bu kıymetli eserin yapılması konusunda bizleri en başta cesaretlendiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla da tamamladığımız külliyemizin açılışını gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz” açıklamasında bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-14 12:11 - Asayiş

Adana’da koltuk altındaki zuladan 11 kilo 350 gram metamfetamin çıktı

2024-11-18 09:45 - Asayiş

Bayburt’ta arama yapılan araçta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 11:43 - Asayiş

Kayseri Esen Metal SK liderliğini sürdürüyor

2024-11-19 08:49 - Spor

Abdülkerim Bardakcı’nın yerine Cihan Çanak kadroya alındı

2024-11-17 12:22 - Spor

Ağrı’da tırın dorsesinde 16 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 21:07 - Asayiş

Otobüste yolcunun yastığında metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 20:51 - Asayiş

Dilucu Gümrük Kapısı’nda 50 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 20:27 - Asayiş

Turizmin başkentindeki yüzyıllık su hasreti sona erdi

2024-11-12 13:45 - Sağlık

Keçiören’de "Atatürk Sergisi" ziyaretçilerini ağırlıyor

2024-11-14 16:55 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Selendi’de gençlik yürüyüşü yapıldı

00:40 - Gündem

Çorum’da vatandaşlar yağmur duası yaptı

19:54 - Gündem

Sakarya’da dolu tarım arazilerini vurdu

19:15 - Gündem

Başkan Mirza: "Birlikte çözmek için çalışıyoruz"

18:32 - Gündem

19 Mayıs’ta belediye otobüsleri ve ADARAY ücretsiz hizmet sunacak

16:11 - Gündem

Günün Manşetleri

Gebelik Zehirlenmesine Karşı Kritik Uyarılar

17:00 - Sağlık

Uzmanlardan Koroner Kalp Hastalığı Uyarısı

16:52 - Sağlık

sağanak yağış sele neden oldu

16:15 - Asayiş

Rus İHA'sı Sivilleri Hedef Aldı

16:01 - Dünya

İlk Tahliye Uçağı Trablus'tan İstanbul'a İndi

15:52 - Gündem