?>

Uyuyamayan anne faciayı önledi

İSMAİL TAŞ, "BEN UYUYORDUM, ANNEM UYANDIRDI. ANNEM DE UYKUDA OLSAYDI HEPİMİZ GİDERDİK. ANNEM İLAÇ KULLANDIĞI İÇİN GECELERİ UYUYAMIYOR. HER ŞEYDE BİR HAYIR VAR DİYORUM. ANNEMİZ SAYESİNDE HAYATTA KALDIK" DEDİ.

Asayiş - 2 ay önce

Adana’da elektrik kablolarından çıktığı öne sürülen yangında 3 konteyner ile 4 çadır kül oldu. Çadırlarda ve konteynerlerde yaşayan 13 kişi, ilaç kullandığı için uyuyamayan annenin yangını fark etmesi üzerine son anda kurtuldu.

Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Çaputçu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar önce çadırda yangına neden oldu. Kısa sürede büyüyen alevler yan tarafta bulunan konteynerlere de sıçradı. Gece yarısı çıkan yangında 4 çadır ile 3 konteyner kullanılamaz hale geldi.

Yangın sırasında bölgede yaşayan 13 kişinin ölümden dönmesi ise anne Zehra Taş sayesinde oldu. Rahatsızlığı nedeniyle ilaç kullandığı ve uyuyamadığı öğrenilen anne Taş, duyduğu ses üzerine dışarı çıktığında alevleri fark etti. Çevredekilere bağırarak haber veren anne, içeride uyuyan aile bireylerinin dışarı çıkmasını sağladı.

Yangında eşyalarının tamamen yandığını söyleyen İsmail Taş, yaşadıkları korku dolu anları anlatarak, "Elektrik kablolarından kıvılcım çıkması sonucu çadırlarımız yandı. Daha sonra yan tarafta bulunan konteynerler de yandı. Biz gece müdahale etmeye çalıştık. 4 çadır ve 3 konteyner yandı. Olay gece 12 civarında oldu. Ben uyuyordum, annem uyandırdı. Annem de uykuda olsaydı hepimiz giderdik. Annem ilaç kullandığı için geceleri uyuyamıyor. Her şeyde bir hayır var diyorum. Annemiz sayesinde hayatta kaldık" dedi.

Alevleri ilk fark eden anne Zehra Taş ise, "Yangın çıktı, hiçbir şeyimiz kalmadı. İlaçlarımı içtim, uyumaya çalışıyordum. Bir ses duydum, baktığımda yangın çıkmıştı. Hepsi içerideydi. Ben uyanık olmasaydım hepsi gidiyordu" diye konuştu.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında can kaybı yaşanmazken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

YENİLENEN ÇARŞI TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU

2026-05-05 18:01 - Marmaris

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Askeri limana taş götüren kamyon devrildi

2026-05-06 15:05 - Asayiş

MUĞLA’DA GELECEĞİN SPORCULARI BİLİMSEL TARAMAYLA KEŞFEDİLİYOR

2026-05-06 11:30 - Spor

ÜNLÜ OYUNCU NESRİN CAVADZADE BODRUM’DA DÜNYA EVİNE GİRDİ

2026-05-04 16:50 - Magazin

Gül serada 5, çiçekçide 50-100 lira

2026-05-06 10:42 - Ekonomi

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2026-05-06 10:19 - Asayiş

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Üretime genç kadın eli değdi: O ilçede yıllık 550 bin ton domates hasat ediliyor

2026-05-04 09:41 - Ekonomi

İlgili Haberler

Siirt’te istinat duvarından düşen yaşlı adam ağır yaralandı

12:30 - Asayiş

Mardin’de 30 yaşındaki kadın evinde ölü bulundu

12:28 - Asayiş

Mardin’de otomobil ile traktör çarpıştı: 1’i çocuk 4 yaralı

12:26 - Asayiş

Alaplı’da ’pat-pat’ kazası: 2 yaralı

12:30 - Asayiş

Eskişehir’de iş yeri yangını, dumandan etkilenen 6 kişi hastaneye kaldırıldı

12:26 - Asayiş

Günün Manşetleri

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 yaralı

11:45 - Asayiş

Kurşun tespit edilen kalemtıraşın satışı yasaklandı

11:36 - Ekonomi

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş