?>

Uzmanı uyardı: "Çocuklara haftada iki kez balık yedirin"

Düzce atatürk devlet hastanesi çocuk hastalıkları uzmanı doktor özge yurtseven, kış aylarında çocukların sağlığı için haftada en az 2 kez balık yedirilmesi gerektiğini vurguladı.

Sağlık - 1 yıl önce

Soğuk kış aylarının başlamasıyla birlikte çocuklarda hastalık riski artarken, uzmanlar bu dönemde bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğru beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Yurtseven, özellikle haftada en az iki kez balık tüketiminin bağışıklık sistemini desteklediğini belirtti.

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte çocuklarda hastalık semptomlarında artış gözlemleniyor. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Yurtseven, ailelere uyarılarda bulunarak, çocukların sağlık kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Yurtseven, "Her çocuğun yılda bir kez çocuk hekimi tarafından muayene edilmesi, boy ve kilo ölçümlerinin yapılması, kan ve vitamin seviyelerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Özellikle kış aylarında aileler, bağışıklığı güçlendirmek amacıyla çocuklarına vitamin takviyeleri vermek istiyor. Ancak, çocukların vitamin düzeyi yeterliyse ekstra takviyelere gerek yok" dedi. "Haftada en az iki kez balık tüketmeli"

18 yaşına kadar çocuklara D vitamini takviyesi önerdiklerini ifade eden Dr. Özge Yurtseven, "Eğer çocuk balık yemiyorsa, haftada en az iki kez balık tüketimi ile omega-3 takviyesi sağlanmalı. Diğer vitaminler ise ancak doktor önerisi ile kullanılmalıdır" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Narkotik dedektör köpeği Tony, araçtaki zulada eroin ve metamfetamin buldu

2024-11-22 13:43 - Asayiş

Serdivan’da internet artık Wi-Free

2024-11-23 10:35 - Genel

Muğla’ya yağmur sonrası soğuk hava uyarısı

2024-11-22 07:50 - Gündem

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

PAYLAŞILAMAYAN TENEKE TAVUĞUN EFSANE TADI

2024-11-22 13:43 - Gündem

Nasuh Mahruki için serbest bırakılma talebi

2024-11-27 11:31 - Gündem

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Karaman’da otomobil römork ve bariyerlere çarptı: 4 yaralı

2024-11-21 15:59 - Asayiş

Yenişehir’e akıllı otopark ve öğrenci apartları müjdesi

2024-11-23 14:59 - Ekonomi

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

İlgili Haberler

Sessiz katile karşı basit önlemler hayat kurtarır

14:58 - Sağlık

Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine verem eğitimi

14:35 - Sağlık

Antalya’nın ilk ‘Menopoz Okulu’ Kepez Devlet Hastanesi’nde açıldı

14:13 - Sağlık

Belediye personellerine sokak hayvanları için güvenli müdahale eğitimi

13:57 - Sağlık

İl Sağlık Müdürü Şirik: "Tüberkülozla mücadelede kararlıyız"

13:53 - Sağlık

Günün Manşetleri

Askere gidecekti, tabutuna "O şimdi asker" yazılı tülbent serildi

13:58 - Asayiş

Polisten tarihi eser operasyonu

13:56 - Asayiş

Kaldırımda yürüyen kişiye silahlı saldırı: 2 yaralı

13:49 - Asayiş

Taziye evine yemek yaparken evini yakıyordu

13:48 - Asayiş

Bu okulda manav var, görevli yok

13:45 - İnsan