?>

Vali Şahin: "Hedefimiz Antalya’da deniz hep temiz"

NİSAN AYI GÜVENLİK VE ASAYİŞ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI’NIN ARDINDAN BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLAYAN ANTALYA VALİSİ HULUSİ ŞAHİN, "ANTALYA MAVİ AKDENİZ İNİSİYATİFİ" KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN ÇEVRE VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ BASINA AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Gündem - 3 hafta önce

Antalya Valisi Hulusi Şahin Haziran’da büyük çaplı bir çevre temizlik kampanyası gerçekleştirileceğini açıklayarak, "Hedefimiz Antalya’da deniz hep temiz. Bunun için çalışıyoruz" dedi.

Vali Şahin Nisan Ayı Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Antalya’da denizi, su kaynaklarını ve çevreyi tehdit eden kirliliğe karşı "Antalya Mavi Akdeniz İnisiyatifi" adı altında çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Vali Hulusi Şahin, "Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP31) kapsamında, Kasım ayına kadar biz de Antalya olarak; iklim değişikliğine, çevre sorunlarına ve sürdürülebilirlik faaliyetlerine nasıl katkılar sunabiliriz arayışı içerisinde olduk. Bu kapsamda Antalya’nın en temel sorunu olan ve en değerli varlığı denizimizi ve su kaynaklarımızı tehdit eden kirlilikle ilgili bir inisiyatif gerçekleştirdik. ‘Antalya Mavi Akdeniz İnisiyatifi’ adı altında; Valiliğimizin koordinesinde tüm kamu kuruluşlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, sivil toplum kuruluşlarını, Antalya’yı seven, doğayı seven ve çevreye duyarlı herkesi kapsayan bir inisiyatif oluşturduk" dedi. "Etkinliklerimiz yıl boyunca devam edecek"

5 Haziran’da büyük çaplı bir çevre temizlik kampanyası gerçekleştirileceğini açıklayan Vali Şahin, "Etkinliklerimiz yıl boyunca devam edecek. Derneklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kurumlarımız, ilçe belediyelerimiz ve Sahil Güvenliğimiz tarafından çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmaları daha sistematik ve yoğun hale getirerek denizlerimizin hem temizlenmesine hem de temiz tutulmasına yönelik inisiyatifimiz devam edecek. Hedefimiz; Antalya’da deniz hep temiz. Bunun için çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Antalya Valiliği Hükümet Konağı’nda gerçekleştirilen toplantıda Vali Şahin’e, İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Tuncay Caferoğlu ve Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Tolga Coşkun eşlik etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

YENİLENEN ÇARŞI TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU

2026-05-05 18:01 - Marmaris

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Askeri limana taş götüren kamyon devrildi

2026-05-06 15:05 - Asayiş

MUĞLA’DA GELECEĞİN SPORCULARI BİLİMSEL TARAMAYLA KEŞFEDİLİYOR

2026-05-06 11:30 - Spor

ÜNLÜ OYUNCU NESRİN CAVADZADE BODRUM’DA DÜNYA EVİNE GİRDİ

2026-05-04 16:50 - Magazin

Gül serada 5, çiçekçide 50-100 lira

2026-05-06 10:42 - Ekonomi

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2026-05-06 10:19 - Asayiş

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Bayburt’ta öğrencilere "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" eğitimi verildi

2026-05-07 11:37 - Sağlık

İlgili Haberler

Hazar Gölü’nde dev temizlik 12 ton atık toplandı

22:19 - Gündem

Karabük’te heyelan tehlikesi: Toprak kütlesi yola indi

21:00 - Gündem

Tokat’ta dolu yağışı yolları beyaza bürüdü

20:11 - Gündem

Sivas’ta usulsüz ele geçirilen 4 keklik doğaya salındı

19:53 - Gündem

Yağmur sonrası gökkuşağı güzelliği

19:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem