?>

Yaklaşık 40 yıldır içtiği sigarayı 1 haftada bıraktı

Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, yaklaşık 40 yıldır bağımlısı olduğu ve günde 3 paket içtiği sigarayı 1 haftada bırakan 58 yaşındaki Nevzat Demirci’ye plaket takdim etti.

Sağlık - 4 ay önce

Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, yaklaşık 40 yıldır bağımlısı olduğu ve günde 3 paket içtiği sigarayı 1 haftada bırakan 58 yaşındaki Nevzat Demirci’ye plaket takdim etti.

İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince ’Koruyucu Sağlık Hizmetleri’ kapsamında kent genelinde çalışmalar yapılıyor. Bu çerçevede Delikli Taş Aile Sağlığı Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği’nde verilen hizmetlerden yararlanan çok sayıda vatandaş sigarayı başarıyla bıraktı. Bu vatandaşlardan birisi olan Nevzat Demirci, yaklaşık 40 yıldır bağımlısı olduğu ve günde 3 paket içtiği sigarayı aldığı destek sayesinde 1 hafta gibi çok kısa bir sürede bıraktığını söyledi. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü sebebiyle Demirci ve sigarayı bırakan diğer vatandaşlarla bir araya gelerek plaket takdimi gerçekleştirdi. "Günde 3 paket sigara içiyordum"

Sigarayı nasıl bıraktığını anlatan Nevzat Demirci, "Sağlık Bakanlığı’nın verdiği hapı 1 hafta kullandım, o iş bitti. Şu anda sigara içmiyorum. Yaklaşık 2 aydır hiç sigara kullanmıyorum. Artık kendimi iyi hissediyorum, suyun ve uykunun bile tadını alıyorum. Vatandaşlara da çağrım, bir an önce sigarayı bıraksınlar. Sigaranın hiçbir getirisi yok, her gün götürüsü var. Benim sigarayı bırakmamla kendi yeğenlerimden 4 kişi daha bıraktı. Çevremdeki insanlar da sigarayı bırakmaya devam ediyorlar, ben onları örnek oldum" dedi. "Artık sağlık problemi yaşamıyorum"

Yaklaşık 30 yıldır kullandığı sigarayı bırakan 46 yaşındaki Ergün Akkaya, "Sigarayı bırakma sürecimde ilk olarak eşim sağlıkla hayat merkezleriyle iletişime geçti. Burada sigara bırakma polikliniği olduğunu duymuş, bana tavsiye etti. Ben de oraya başvurdum, doktorlarımız ve sağlık personelimizin yardımlarıyla sigarayı bıraktım. Yaklaşık 2 aydır hiç sigara kullanmıyorum. Gayet rahatım, artık sağlık problemi yaşamıyorum. Göğsüm sıkışıyordu, artık o hiç olmuyor. Koku olmuyor, ağız tadım yerine geldi. Kaliteli bir hayat sürüyorum, mutluyum. Herkese de sigarayı bırakmalarını tavsiye ederim" şeklinde konuştu. "Kanser hastalığının yüzde 90’ının sebebi sigara"

Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ise şunları söyledi:

"Sigaranın dostluğu yok, sigara en sinsi düşman. Bu sinsi düşmandan bir an evvel kurtulmanız lazım. Kanser hastalığının yüzde 90’ının sebebi sigara. Alışınca bağımlılık yapıyor ama hiçbir şey bizim canımızdan daha kıymetli değil. Hadi diyelim kendi canınızı düşünmedik, bizi sevenleri düşünelim. Bize ihtiyaçları olan eşimiz, çocuğumuz, annemiz, babamız, yakınlarımız var. Onları düşünmeliyiz çünkü bu öldürüyor, bunu biliyoruz. Dolayısıyla ben bütün vatandaşlarımıza ve hemşehrilerimize diyorum ki sigarayı hemen bırakalım."

Program sonunda Vali Yılmaz, sigarayı bırakan vatandaşlarla toplu hatıra fotoğrafı çekindi.

HABER KAYNAĞI : İHA

Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

Marmaris’in Güzellik Rotası: Yasemin Uçan Beauty

2026-02-06 17:36 - Marmaris

Milyonlarca kez dinlenen Tom Odell İstanbul’da sahne alacak

2026-02-03 12:38 - Magazin

Tarkan’ı 9 gündür süren konser serisinde yaklaşık 50 bin kişi dinledi

2026-02-04 16:50 - Magazin

Mehmet Çevik’ten samimi itiraflar: "Sahne aşkım hiç bitmedi"

2026-02-08 13:59 - Magazin

Selçuk Balcı Başkentli sanatseverlerle buluştu

2026-02-07 22:59 - Magazin

Karadeniz Ereğli’de unutulmaz konser

2026-02-06 10:06 - Magazin

Uludağ’da Sefo çılgınlığı

2026-02-07 12:04 - Magazin

Evinde ölü bulunan Datçalı doktor toprağa verildi

2026-02-06 17:29 - Asayiş

İlgili Haberler

Hisarcık’ta çöp konteynerlerinde temizlik ve dezenfeksiyon çalışması

18:25 - Sağlık

Tunceli’de "Her Gebeye Bir Ebe" uygulaması başarıyla yürütülüyor

17:39 - Sağlık

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde MS hastalığına dikkat çeken etkinlik

17:26 - Sağlık

Oktay Kaynarca’nın adı Malatya Kan Alma Birimi’ne verildi

15:28 - Sağlık

PSA testi prostat hastalıklarında kritik rol oynuyor: Erken teşhis hayat kurtarıyor

14:55 - Sağlık

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem