?>

Yardımsever iş insanı, binden fazla abonenin elektrik faturasını ödedi

TÜRKİYE’NİN FARKLI BÖLGELERİNDE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YÖNELİK SOSYAL DAYANIŞMA ÖRNEKLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR. BU KAPSAMDA BURSA’DA YAŞAYAN YARDIMSEVER BİR İŞ İNSANI, DESTEK İHTİYACI BULUNAN ABONELERİN ELEKTRİK FATURALARINI ÖDEDİ.

İnsan - 2 saat önce

Türkiye’nin farklı bölgelerinde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal dayanışma örnekleri artarak devam ediyor. Bu kapsamda Bursa’da yaşayan yardımsever bir iş insanı, destek ihtiyacı bulunan abonelerin elektrik faturalarını ödedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen yardımsever iş insanı, ihtiyaç sahiplerine doğrudan katkı sunmak amacıyla elektrik faturalarının ödemesini üstlendi. Sürecin hayata geçirilmesi için Uludağ Elektrik ile iletişime geçen yardımsever iş insanının talebi doğrultusunda, şirket tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde mesken abonelerine ait faturalar tespit edildi. Bu kapsamda destekten faydalanacak aboneler; sağlık kesilemez kodu bulunan (evinde cihaza bağlı hastası olan), sosyal yardım alan ve afet bölgesi ilan edilen Sındırgı ilçesinde ikamet eden mesken aboneleri arasından seçildi. Yapılan çalışma sonucunda 1.010 aboneye ait 1.094 adet elektrik faturası karşılanırken, toplam 500 bin TL’likbir tutar fatura ödemelerinde kullanıldı.

Askıda Fatura Uygulaması kapsamında sağlık alanındaki çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kaydı bulunan zor durumdaki hastaların da faturalarının ödenmesi sağlanırken; sosyal sorumluluk anlayışıyla daha geniş bir destek ağı oluşturuluyor. Dayanışma örneği olarak hayata geçirilen uygulamanın, farklı hayırseverlerin katkılarıyla ilerleyen dönemlerde de sürdürülmesi ve daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılması hedefleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla’da bir haftada 44 aranan şahıs yakalandı, 15’i tutuklandı

2025-12-15 14:21 - Asayiş

Marmaris Devlet Hastanesi’nde gerçeğini aratmayan tatbikat

2025-12-12 17:25 - Asayiş

MENTEŞE’DE MOTOSİKLET TIRA ÇARPTI: 1 ÖLÜ

2025-12-13 01:40 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’NİN NÜFUSU KENDİNİ YENİLEYEMİYOR”

2025-12-17 14:29 - Genel

Prof. Dr. Türkan Saylan konser ve söyleşiyle anıldı

2025-12-15 14:13 - İnsan

MARMARİS ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI KALAYCI YENİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

2025-12-12 09:47 - Marmaris

MARMARİS’TE HAFTA SONU YOĞUNLUĞU

2025-12-13 13:22 - Marmaris

Urla’da yanan orman için umut yeşerdi: 500 meşe palamudu toprakla buluştu

2025-12-13 20:02 - Gündem

MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKATI  

2025-12-13 10:53 - Marmaris

MARMARİS’TE "MEYDAN PROJESİ" TARTIŞMASI BÜYÜYOR

2025-12-17 14:33 - Marmaris

İlgili Haberler

İnegöl’de kafelere sigara denetimi

18:00 - İnsan

Alanya’da farklı ülkelerden 20 kişi İslamiyet’i seçti

17:43 - İnsan

Çorum Belediyesi bu yıl 222 aileye ev temizliği hizmeti sundu

17:38 - İnsan

Gaziantep’te 16 öğrenci icazet merasiminde hafızlık belgelerini aldı

17:25 - İnsan

bestHONEY Erasmus+ Projesi’nin 4. Uluslararası Etkinliği gerçekleştirildi

17:07 - İnsan

Günün Manşetleri

FETÖ’den hapis cezası ile aranan şahıs polis tarafından yakalandı

15:31 - Asayiş

Şehit Babası Mustafa Bayraktar son yolculuğuna uğurlandı

15:25 - İnsan

Doğu yine dondu

14:44 - Gündem

Engelli ve ailelerinin yaşam kalitesini artırma çalıştayı

14:23 - Eğitim

TBB’den Milas Belediyesi’ne Paletli Ekskavatör Desteği

14:09 - Genel