?>

Yatağan’da vektör ile mücadele bilgilendirmesi

Yatağan’da vektör ile mücadele bilgilendirmesi

Gündem - 4 saat önce

Muğla Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla yürüttüğü vektörle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Yatağan’da muhtarların katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay’ın da katıldığı toplantıda; sivrisinek, karasinek, bit, pire, kene gibi vektörlerin üreme alanları ve mücadele yöntemleri ele alındı.

Toplantıda, sivrisineklerin durgun sularda ürediği ve tek seferde 150-200 adet yumurta bırakabildiği, karasineklerin ise hayvan gübresi, ağzı açık çöpler ve ağaçlardan dökülen meyveler gibi organik atıklarda ürediği bilgisi paylaşıldı. Bit, pire ve kene gibi vektörlerin ise dış parazit uygulaması yapılmayan hayvanlardan kaynaklandığı vurgulandı.

Vatandaşların alabileceği önlemler

Büyükşehir Belediyesi, vektörlerle mücadelede vatandaşların da alabileceği önlemleri paylaştı. Bahçelerdeki kap-kacak ve kovalarda, saksı tabaklarında su biriktirilmemesi, foseptiklerin sivrisinek giriş-çıkışına engel olacak şekilde düzenlenmesi, hayvanlara verilen suların haftada en az 2 kez tamamen dökülerek yenilenmesi, mezarlıklarda ağzı açık testi ve kovalarda su bırakılmaması uyarıları yapıldı.

Büyükşehir’den il genelinde etkin mücadele

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede yıl boyunca vektörle mücadele çalışmalarını planlı ve bilimsel yöntemlerle yürütüyor. Ekipler, düzenli saha kontrolleri ile üreme noktalarını tespit ediyor; çevre sağlığını korumaya yönelik ilaçlama ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştiriyor.

Başkan Aras: "Sağlıklı, temiz ve huzurlu bir yaşam için çalışıyoruz"

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Muğla’mızda vatandaşlarımızın sağlığı ve yaşam kalitesini korumak için vektörlerle mücadele çalışmalarını kararlılıkla yürütüyoruz. Vektörler sadece rahatsızlık vermekle kalmıyor, aynı zamanda hastalık taşıma riski de barındırıyor. Bu nedenle hem ekiplerimiz sahada planlı ve bilimsel bir şekilde ilaçlama ve kontrol çalışmaları yapıyor, hem de vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Muğla’nın her köşesinde sağlıklı, temiz ve huzurlu bir yaşam için çalışmaya devam edeceğiz. Vektörlerle mücadele hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hakkarili dağcılar rehberliğinde Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı

2025-08-11 09:44 - Gündem

Otel havuzunda boğulan 9 yaşındaki çocuk Eskişehir’de toprağa verildi

2025-08-07 18:44 - Asayiş

MARMARİS'TE FRENİ BOŞALAN KAMYON KAZA YAPTI

2025-08-08 10:25 - Asayiş

MARMARİS’TE AKŞAM YOĞUNLUĞU

2025-08-09 12:52 - Genel

Marmaris'in Gururu Can Karadinç

2025-08-07 16:50 - Marmaris

Kaymakam Kaya, MHP heyetini ağırladı

2025-08-12 14:44 - Marmaris

BODRUM'DAKİ CİNAYETİN ZANLISINDAN İLGİNÇ SAVUNMA

2025-08-08 11:21 - Asayiş

Osmaniye Zorkun Çocuk Şenliği’nde Demet Akalın rüzgarı

2025-08-10 17:14 - Magazin

Marmaris'in Sorunları Sokak Röportajına Yansıdı

2025-08-09 13:24 - Marmaris

Uzmanlardan Deprem Sonrası Çocuk Psikolojisi Uyarısı

2025-08-11 14:27 - Sağlık

İlgili Haberler

BARÜ’den deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına destek

17:43 - Gündem

Akdağmadeni Kırsal Turizm Projesine destek

17:36 - Gündem

Adana’da yerleşim yeri çevresinde ağaçlık alanda çıkan yangın korkuttu

17:32 - Gündem

Göktepe Sorunları ve Şenliği İçin Ortak Akıl Toplantısı

16:28 - Gündem

Tenis takımı Türkiye finallerinde

16:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Boyun fıtığı sandı, omuriliğinde tümör çıktı

16:20 - Sağlık

Yalnız yaşayan şahıs ölü bulundu

16:18 - Asayiş

Yunanistan'daki Orman Yangınları Yerleşim Yerlerine Sıçradı

16:16 - Asayiş

Milyonlarca Lira Dolandıran 2 Kişi Tutuklandı

15:29 - Asayiş

Yavrusu Ölen Anne Köpek Saatlerce Başından Ayrılmadı

15:23 - Asayiş