?>

Yaza damga vuran yatırımlar Talas’ta

Talas belediyesi, yaz başından bu yana hizmete sunduğu ve temelini attığı yatırımlarla kayseri’nin en dikkat çeken belediyesi oldu.

Genel - 10 saat önce

Talas Belediyesi, yaz başından bu yana hizmete sunduğu ve temelini attığı yatırımlarla Kayseri’nin en dikkat çeken belediyesi oldu.

İlçeye birbirinden değerli yatırımlar kazandırmaya devam eden Talas Belediyesi’nin yaz başında hizmeti sunduğu ilk proje Kar Tanesi Gelinlik Evi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen ‘2025 Aile Yılı’nın en anlamlı sosyal projesi olan Kar Tanesi Gelinlik Evi büyük ilgi gördü.

En anlamlı sosyal proje

7 Temmuz’da hizmete giren Gelinlik Evi, sunduğu uygun fiyatlı gelinlik çeşitleriyle 80’in üzerinde gelin adayını mutlu etti. Mevlana Mahallesi Mehmet Timuçin Caddesi Özustaoğlu Camii doğusunda hizmet veren Kar Tanesi Gelinlik Evinde 500 civarında gelinlik, abiye ve bindallı bulunuyor.

Talas’ı kitap kokusu sardı

Talas Belediyesi’nin yaza damga vuran bir diğer yatırımı ise Sahaflar Çarşısı oldu. Yenidoğan Mahallesi Çimenli Caddesi üzerinde nostaljik ahşap yapılarla kurulu Sahaflar Çarşısının açılışı 12 Temmuz’da gerçekleştirildi. Kendisi de bir kitap tutkunu olan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın şehre kazandırdığı Sahaflar Çarşısında binlerce çeşit kitap, dergi, matbuat ve yazılı eser bulunuyor.

Talas Millet Bahçesi her akşam on binleri ağırlıyor

Talas Belediyesi tarafından hizmete sunulan yatırımların hiç şüphesiz en büyüğü ve en dikkat çekisi olanı ise Talas Millet Bahçesi oldu. 18 Temmuz’da düzenlenen görkemli bir törenle hizmete giren 100 bin metrekare büyüklüğündeki bu yeşil alan, özellikle akşam vakitlerinde vatandaşların vazgeçilmezleri arasına girdi. Bilim parkı, engelsiz oyun parkı, spor sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, 5 binin üzerinde endemik ağacı ve 70 bin metrekare çim alanı ile Talas’ın en büyük yeşil alanı olan Talas Millet Bahçesinde zaman zaman da konserler, sinema gösterimleri ve sportif etkinlikler düzenleniyor.

Alzheimer hastaları için gündüz bakım merkezi

Talas Belediyesi’nin bir diğer önemli yatırımı da Yalçın Besceli Alzheimer Gündüz Bakım Merkezi oldu. Yenidoğan Mahallesi Çimenli Caddesi üzerinde temeli atılan bin 300 metrekare büyüklüğündeki merkez, tamamlandığında alzheimerle mücadele eden yaşlıların ve ailelerin en büyük destekçisi olacak.

"Güzel mekanlar, mutlu insanlar"

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede ilçede neye ihtiyaç varsa onu karşılamaya gayret ettiklerine vurgu yaparak, "Yaz ayları, belediyeler için hasat vaktidir. Yapım çalışmaları süren hizmet ve yatırımlar bu dönemde hizmete sunulur. Talas Belediyesi olarak bu dönemde 3 önemli yatırımı şehrimize kazandırdık, birisinin de temelini attık. Kar Tanesi Gelinlik Evi, Sahaflar Çarşısı ve Talas Millet Bahçesi hayırlı olsun, hemşehrilerimiz güle güle kullansınlar. Yalçın Besceli Alzheimer Gündüz Bakım Merkezi de tamamlandığında çok önemli bir yaraya merhem olacak inşallah. ‘Güzel Mekanlar, Mutlu İnsanlar’ anlayışımızın ürünü bu eserleri ilçemize kazandırmaktan son derece mutlu ve onurluyuz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te 233. Kez İntihar Girişimi

2025-09-04 15:52 - Marmaris

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Marmaris Evren Paşa İlkokulu Yeniden Yapılıyor

2025-09-04 11:55 - Marmaris

Muğla’da astroloğun gizemli ölümü

2025-09-05 16:15 - Asayiş

Marmaris’te barda silahlı kavga: 2 yaralı

2025-09-08 10:04 - Asayiş

Sahipsiz Köpekler Tartışması Büyüyor

2025-09-05 14:34 - Gündem

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

Fas’tan Bayburt’a uzanan aşk hikayesi: İki kardeş çifte düğünle dünyaevine girdi

2025-09-06 08:51 - Magazin

163 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ OKULA DÖNÜYOR

2025-09-06 10:22 - Eğitim

Akyaka’da otel odasında bir kadın ölü bulundu

2025-09-05 14:03 - Asayiş

İlgili Haberler

Başkan Bozbey: "Bursa’nın kurtuluşu kutlu olsun"

18:12 - Genel

Gebze Belediyesi’ne ait araç sayısı 216’ya yükseldi

17:39 - Genel

Hatay’da pamuk ve soya ekili araziler kontrol edildi

17:40 - Genel

Hatay’da itfaiyeden Mehmetçiğe yangın eğitimi

17:30 - Genel

Elmas Programı Kayseri Sektör Çalıştayı Melikgazi Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti

17:21 - Genel

Günün Manşetleri

İntihar önlenebilir bir halk sağlığı sorunu

14:23 - Sağlık

Kamyonetini 1 ton fındık karşılığında sattı

14:21 - Genel

3.885 Adet Hapla Yakalanan 2 Kişi Tutuklandı

14:13 - Asayiş

FETÖ Şüphelisi Doktor Polisin Takibiyle Yakalandı

14:10 - Asayiş

Eşini bayılıncaya kadar sokak ortasında dövdü

13:54 - Asayiş