?>

Yeni tıbbiyeliler önlüklerini giydi

Prof. Dr. Cengiz çokluk

Eğitim - 7 ay önce

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nin 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılış ve önlük giyme töreni, Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’ın ’Bilim ve Teknolojinin Zirvesinde Beyin, Kuantum ve Yapay Zekâ ile Geleceği İnşa Etmek’ dersiyle başladı.

Tıp Fakültesi 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılış ve önlük giyme töreni, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. OMÜ Tıp Fakültesi’nin 1973 yılında kurulduğunu hatırlatan Dekan Prof. Dr. Cengiz Çokluk, “Fakültemiz, hekim adaylarını tanı ve tedavi süreçlerini kapsamlı bir şekilde değerlendirebilecek şekilde yetiştirmektedir. Öğrencilerine dünya tıp literatürünü takip etme yetenekleri kazandırmanın yanı sıra vicdani kanaatleri yüksek, özverili, anlayışlı ve insancıl bireyler olmaları için gereken değerleri aşılamaktadır” dedi.

Tıp fakültesini kazanan öğrencilere seslenen Çokluk, “Sizler ülkemizin en prestijli kurumlarından biri olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandınız. Bu fakülte, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a çıktığı tarihten adını alıyor. Türkiye’nin en donanımlı öğretim üyelerinden ders alma ayrıcalığını yaşayacaksınız. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirin. Ailenizi ve milletinizi gururlandıracağınız bu zorlu yolculukta kendinizi iyi hazırlamanız çok önemli. Hekim olarak mezun olmak ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nı (TUS) kazanmak, bu yolculuğun sadece birer basamağıdır. Asıl önemli olan, hayat boyu öğrenmeye açık, insanı değerleri yüksek, bilimsel yaklaşımları ve evrensel değerleri özümseyen, kararlı, idealist ve anlayışlı hekimler olabilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Tıp Fakültemizin 2024-2025 öğretim dönemini başarılı geçmesini diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Törene; Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Sünter, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Davut Güven, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

Adana’da “Süper Hücre” bugün de etkili olacak

2024-09-22 09:23 - Gündem

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Adana Havalimanı’nda TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor

2024-09-21 15:47 - Teknoloji

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

BÜYÜKŞEHİR VE DALAMAN BELEDİYESİNDEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2024-09-21 17:10 - Gündem

Edirne’de Trakyalı çiftçi Bakan Yumaklı ile pazarlık yaptı

2024-09-17 19:28 - Ekonomi

EGE VE AKDENİZ’İN GİZLİ CENNETİ DATÇA

2024-09-21 15:22 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Mahalle sakinlerine ‘Siber Dolandırıcılık’ bilgilendirmesi

17:38 - Eğitim

Malazgirtli öğrencilerden büyük başarı

15:04 - Eğitim

Soma’nın zirvesinde Türk bayrağını dalgalandırdılar

15:00 - Eğitim

Hayat Timini bu zorlu parkurda seçiyor

14:36 - Eğitim

SUBÜ Marmarakaf 25’te paydaş olarak yer aldı

14:33 - Eğitim

Günün Manşetleri

Sivasspor’da Jan Bieganski ameliyat oldu

17:21 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı

17:20 - Spor

Okul inşaatında tarihi su sarnıcı ortaya çıktı

17:13 - Gündem

Bahar geldi, piknik sezonu açıldı, hayati kene uyarıları

16:36 - Gündem

Evladı kazada ağır yaralanan annenin acı feryadı

16:14 - Asayiş