?>

Yenipazar Belediye Başkanı Ercan: "Demokrasiyle asla bağdaşmayan uygulamalar artık bardağı taşırmıştır"

Aydın siyasetinde son günlerde cumhuriyet halk partisi'nden (chp) ayrılacağı iddia edilen yenipazar belediye başkanı malik ercan, yaptığı açıklamada 'kişisel hırs' vurgusu yaparak partiden istifa ettiğini duyurdu.

Siyaset - 5 ay önce

Aydın siyasetinde son günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ayrılacağı iddia edilen Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan, yaptığı açıklamada ’kişisel hırs’ vurgusu yaparak partiden istifa ettiğini duyurdu.

Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak hakkında çıkan ’istifa’ iddialarına son noktayı koydu. Ercan yaptığı açıklamada CHP’li bazı milletvekillerinin fitne tohumu atmaya çalıştığına dikkat çekerek ’kişisel hırs’ vurgusu yaptı. Yenipazar halkını birkaç kişinin kişisel hırslarına kurban etmeyeceklerini açıklayan Ercan; "Parti içinde yapılan ve demokrasiyle asla bağdaşmayan uygulamalar artık bardağı taşırmıştır" diyerek CHP’den istifa ettiğini duyurdu.

Başkan Ercan’ın açıklamasında "Birkaç gündür ilimizin siyasi gündemini meşgul eden tartışmaları hep birlikte izliyoruz. Bu süreç bize göstermiştir ki, Cumhuriyet Halk Partisi’nde daha fazla hizmet etmek adına varlığını ortaya koyan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Belediye Başkanlarımıza, parti yönetimi ve Genel Merkez tarafından sahip çıkılmak yerine, iftiralarla, hakaretlerle, hukuksuz kararlarla yıpratılmakta, paçalarından çekilmektedir. Özellikle Sultanhisar Belediye Başkanımız Osman Yıldırımkaya’nın yüzleştiği hukuksuzlukları yüksek sesle dile getirmesiyle devam eden bu süreç, ilçemizde de yer yer milletvekillerinden bir kısmının ilçemize gelerek kendilerince fitne tohumları atmaya gayret etmesi şeklinde vücut bulmuştur. Biz yerel yöneticilere destek olması, omuz vermesi gereken Parti yöneticileri, ilçemize gelerek, meclis üyelerimiz üzerinden dedikodu ve fitne tohumları ekme çabaları, bizlerin dik duruşuyla hayata geçememiştir. Bu yaşananlara rağmen parti yönetiminde bu konularda ne bir müdahale, ne de bir destekle karşılaşmamış olmak, zafiyetin ne boyutta olduğunu bizlere göstermektedir. Üstelik bu zafiyet yetmezmiş gibi parti içinde yapılan ve demokrasiyle asla bağdaşmayan uygulamalar artık bardağı taşırmıştır. Biz yerel yöneticiler; ilçesine hizmet dışında bir gayesi de ajandası da olmayan yöneticiler olmalı, kısır dedikodularla, ilçesinin dışına fitne saçmakla değil, hizmetle anılmalıyız. Buna rağmen üzülerek ifade ediyorum ki, Cumhuriyet Halk Partisinde son dönemde bu minvalde destek de, cılız da olsa bir ses de duyamadık. Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki birkaç kişinin kişisel hırslarına Yenipazar halkını kurban veremeyiz, vermeyiz. Bu nedenle üyesi bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden yol arkadaşlarımla birlikte istifa ediyorum. Bundan sonra da, bundan evvel olduğu gibi tüm yol arkadaşlarımla birlikte, dağ tepe demeden Yenipazar’ın ve Yenipazar halkının emrinde ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Yenipazar bir ve birlikte, omuz omuza belediyecilik yaptı, bundan sonra da öyle yapacak" ifadeleri yer aldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye Zorkun Çocuk Şenliği’nde Demet Akalın rüzgarı

2025-08-10 17:14 - Magazin

Uzmanlardan Deprem Sonrası Çocuk Psikolojisi Uyarısı

2025-08-11 14:27 - Sağlık

13. TAYK-Eker Olympos Regatta’da, J70 Match Race yarışları tamamlandı

2025-08-13 22:41 - Spor

BÜYÜKŞEHİR’DEN ULAŞIMDA ÖĞRENCİYE TAM DESTEK

2025-08-08 14:18 - Ulaşım

Paris Saint-Germain, Süper Kupa’yı ilk müzesine götürdü

2025-08-14 00:30 - Spor

Siirt’te sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla "Sağlık Yönetimi Zirvesi" düzenlendi

2025-08-13 15:37 - Sağlık

Hakkarili dağcılar rehberliğinde Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı

2025-08-11 09:44 - Gündem

Ali Koç'tan Lösemi Hastası Rüzgar'a Unutulmaz Davet

2025-08-13 13:35 - Spor

Kaymakam Kaya, MHP heyetini ağırladı

2025-08-12 14:44 - Marmaris

Marmaris'in Sorunları Sokak Röportajına Yansıdı

2025-08-09 13:24 - Marmaris

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan: "Karadeniz’in güvenliğinin Türkiye’nin sorumluluğunda olmasından daha doğal bir konu yok"

01:12 - Siyaset

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger Denizli Valiliğine atandı

01:43 - Siyaset

Bingöl Valiliği’ne Cahit Çelik atandı

01:27 - Siyaset

Ukrayna, İngiltere ve Fransa arasında Ukrayna’ya çok uluslu güç göndermeye yönelik niyet beyanı

00:05 - Siyaset

Bakan Güler, Türkiye’ye gelen Malezya Başbakanı İbrahim’i havaalanında karşıladı

21:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Askere gidecekti, tabutuna "O şimdi asker" yazılı tülbent serildi

13:58 - Asayiş

Polisten tarihi eser operasyonu

13:56 - Asayiş

Kaldırımda yürüyen kişiye silahlı saldırı: 2 yaralı

13:49 - Asayiş

Taziye evine yemek yaparken evini yakıyordu

13:48 - Asayiş

Bu okulda manav var, görevli yok

13:45 - İnsan