?>

Yeşil Yol Doğu Anadolu’yu Uzungöl’e bağlayacak

Ak parti trabzon milletvekili vehbi koç, yapımı devam eden yeşil yol projesi kapsamında gerçekleştirilen uzungöl-soğanlı dağ yolu çalışmalarının, doğu anadolu bölgesinden gelen ziyaretçilerin bayburt üzerinden trabzon uzungöl’e erişimini kolaylaştıracağını söyledi.

Ekonomi - 2 ay önce

AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, yapımı devam eden Yeşil Yol Projesi kapsamında gerçekleştirilen Uzungöl-Soğanlı Dağ Yolu çalışmalarının, Doğu Anadolu bölgesinden gelen ziyaretçilerin Bayburt üzerinden Trabzon Uzungöl’e erişimini kolaylaştıracağını söyledi.

Bayburt’un, Doğu Anadolu Bölgesi’nin Karadeniz’e açılan önemli bir geçiş kapısı olduğunun altını çizen Koç, Yeşil Yol Projesi çerçevesinde devam eden çalışmaların Bayburt tarafında sona gelindiğini, Trabzon tarafında ise çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti.

Koç, projenin yalnızca fiziki bir yol olmadığını vurgulayarak "Bu önemli proje, iklimleri birbirine bağlayan, gönülleri birleştiren bir yatırımdır. Doğu Anadolu turizmini Uzungöl üzerinden Trabzon’a taşıyacak ve bölgemizin turizm potansiyelini katlayacak bir turizm köprüsüdür" dedi.

Bayburt il sınırları içerisinde kalan yaklaşık 4 kilometrelik bölümün tamamlanmasıyla yolun Bayburt tarafının bitirileceğini aktaran Koç, "Trabzon kısmındaki çalışmalar ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. İnşallah her iki taraftaki çalışmaları da hızlıca tamamlayıp hemşehrilerimizin ve bölgemizin hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Uzungöl-Soğanlı Dağ Yolu’nun bölge turizmini dört mevsim canlı tutacağını ve Trabzon’un cazibe merkezi olmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Koç, "Bölgemiz için adeta bir turizm köprüsü olacak bu değerli yatırımı en kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacağız. Şehrimize ve bölgemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye Zorkun Çocuk Şenliği’nde Demet Akalın rüzgarı

2025-08-10 17:14 - Magazin

Uzmanlardan Deprem Sonrası Çocuk Psikolojisi Uyarısı

2025-08-11 14:27 - Sağlık

MARMARİS’TE DEVLET HASTANESİ ALARM VERİYOR

2025-08-06 13:45 - Marmaris

Hakkarili dağcılar rehberliğinde Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı

2025-08-11 09:44 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR’DEN ULAŞIMDA ÖĞRENCİYE TAM DESTEK

2025-08-08 14:18 - Ulaşım

Marmaris Açıklarında 14 Düzensiz Göçmen Yakalandı

2025-08-07 11:47 - Marmaris

Bodrum'da Yollar Yenileniyor

2025-08-05 11:30 - Ulaşım

Marmaris'in Sorunları Sokak Röportajına Yansıdı

2025-08-09 13:24 - Marmaris

Otel havuzunda boğulan 9 yaşındaki çocuk Eskişehir’de toprağa verildi

2025-08-07 18:44 - Asayiş

MARMARİS’TE AKŞAM YOĞUNLUĞU

2025-08-09 12:52 - Genel

İlgili Haberler

Yozgat’ta yapımı tamamlanan 184 konut ve 9 iş yeri hak sahiplerine teslim edildi

17:12 - Ekonomi

Siirt TSO Başkanı Kuzu, üyeleriyle iş yerlerinde buluştu

16:23 - Ekonomi

Balıkçılar palamut için "kestane karası"nı bekliyor

14:34 - Ekonomi

Deprem sonrası Kahramanmaraş’tan 54 ülkeye balık ihracatı

12:18 - Ekonomi

Bakan Bolat açıkladı: Gümrükler Muhafaza ekipleri ilk 9 ayda 74,8 milyar liralık kaçak eşya ele geçirdi

12:21 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Galatasaray, Liverpool maçı hazırlıklarına başladı

15:02 - Spor

Danimarka’da "tanımlanamayan dron" alarmı devam ediyor

14:27 - Asayiş

Kadın kılığında evlerin balkonuna dadanan hırsız tutuklandı

14:26 - Asayiş

Fenerbahçe Beko'nun Yıldızı Jilson Bango Dizinden Ameliyat Edildi

14:22 - Spor

Jandarma Baskınıyla 8.081 Adet Uyuşturucu Hap Yakalandı

14:12 - Asayiş