?>

Yeşilyurt Sanayi Sitesi’nde kuralar çekildi, başkanlar yeni konut ve işyerlerine destek sözü verdi

KAYSERİ OTO SANATKARLARI ODASI'NIN (KOSO) HAYATA GEÇİRDİĞİ 2. ETAP YEŞİLYURT OTO SANAYİ SİTESİ PROJESİ KAPSAMINDA, HAK SAHİBİ 174 KİŞİNİN İŞYERLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK KURA ÇEKME TÖRENİ DÜZENLENDİ. TÖRENDE KONUŞAN KAYSERİ ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (KESOB) BAŞKANI ŞEYHİ ODAKIR, KURA ÇEKME TÖRENİNİN HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ. ÖTE YANDAN KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA PALANCIOĞLU VE KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇOLAKBAYRAKDAR KONUŞMALARINDA, GELECEKTE ÜRETİLECEK KONUT VE İŞYERİ PROJELERİNE DE DESTEK SÖZÜ VERDİ.

Genel - 20 saat önce

Kayseri Oto Sanatkarları Odası’nın (KOSO) hayata geçirdiği 2. Etap Yeşilyurt Oto Sanayi Sitesi projesi kapsamında, hak sahibi 174 kişinin işyerlerinin belirlenmesine yönelik kura çekme töreni düzenlendi. Törende konuşan Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, kura çekme töreninin hayırlı olmasını diledi. Öte yandan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar konuşmalarında, gelecekte üretilecek konut ve işyeri projelerine de destek sözü verdi.

2. Etap Yeşilyurt Oto Sanayi Sitesi’nin hak sahiplerine yönelik 174 işyeri kura çekme töreni düzenlendi. Törene Ticaret İl Müdür Vekili Gazi Dinçaslan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Okandan, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Selçuk Melekoğlu, TESKOMB Genel Başkan Vekili Mustafa Alan, KESOB’a bağlı odaların başkanları, hak sahibi esnaflar ve aileleri katıldı. "Esnafın konut ve işyeri ihtiyaçlarına yönelik projeler yaptık"

KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, hayata geçirdikleri projelere neden ihtiyaç duyulduğunu anlatarak konuşmalarına başladı. Mevcut sanayi sitesinin durumu, günün ihtiyaçlarına cevap verememesiyle birlikte yola çıktıklarını ve proje ürettiklerini söyleyen Başkan Odakır, şunları söyledi: "Sanayi sitemiz ihtiyaca cevap vermiyordu halen de mevcut yerin dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu düşüncede öncelikle Anbar tarafına 1. Etap Oto Servisleri Sitesi projesi yaptık, şuan aktif olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Sonra dedik ki sanayide çalışan esnafımıza bir de konut lazım. Yanı başına 1. etap TOKİ konutları hayata geçirdik. Bütün bunlar esnaf ve sanatkarlarımızın ihtiyaçlarına yönelik düzenlenen projeler... Durmadık, konut ihtiyacını göz ardı etmedik ve 2,3 ve 4. etap TOKİ konutları projelerini yaptık. Tabi sanayi sitesi ve konut ihtiyacı bitmiyor bitmeyecek de. Konutların ardından Yeşilyurt bölgesine bir proje yaptık. 2. Etap Oto Sanayi Sitesi’ni hayata geçirdik. Artık sanayi sitelerinin mevcut halleri işlevselliğini yitiriyor. Her zaman ihtiyaç olacak ve günümüzde şehir merkezinden çıkarmamız lazım. Yeşilyurt bölgesine kurduğumuz sitemizin yanına da tıpkı 1. etap sanayi sitesinde olduğu gibi konut projesine ihtiyacımız var konut yapmamız lazım. Birlik yeni hizmet binası sözü vermiştik. Eski Şeker Karakolu yerinde şuan, toplam 4 katlı 2 bin metrekareye yakın alanı olan hizmet binasının da inşallah kaba inşaatı bitmek üzere. Projelerimize çalışmalarımıza devam edeceğiz." "Yapılan hizmetler desteklenmeden hayata geçmezdi"

Yapılan projelere verilen desteklere değinen Başkan Odakır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Değerli misafirlerimiz. Yapılan hizmetler desteklenmeden hayata geçmez. Biz de verilen destekleri dile getirmezsek vicdanımız el vermez. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Melikgazi Belediye Başkanımız, Kocasinan Belediye Başkanımızın alt yapı üst yapı, yasal prosedürdeki desteği olmadan bu işler hayata geçmezdi. Ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, devlet büyüklerimize, kurumlarımızın yöneticilerine, milletvekillerimize, Bakanlıklarımıza, yerel yöneticilerimize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bize güvenen, inanan desteğini esirgemeyen siz değerli üyelerimize de teşekkür ederim. Hepimize hayırlı olsun." Başkanlardan yeni konut ve işyeri projelerine destek sözü

Başkan Odakır’ın ardından konuşmalarını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, TESKOMB Genel Başkan Vekili Mustafa Alan, hayata geçirilen projelerin kıymetli ve önemli olduğunu, birlik ve beraberlik duygusuyla hareket edildiğini vurguladı. Ayrıca Büyükkılıç, Palancıoğlu ve Çolakbayrakdar gelecekte yapılacak olan konut ve işyeri projelerine de destek verme sözlerini yineleyerek Başkan Odakır’ı yapılan hizmetlerden dolayı tebrik etti. Kuralar çekildi, hak sahiplerinin iş yerleri belirlendi

Projelere, esnaf ve sanatkarlara verilen desteklerden dolayı günün anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Konuşmaların ardından Kayseri 8. Noter memurları huzurunda kura çekim törenine geçildi. Protokol üyeleri ile başlatılan kura çekimleri hak sahiplerinin çekmesiyle devam edildi ve iş yerleri belirlendi. Coşku ve heyecanla tamamlanan kura çekimlerinin ardından hak sahipleri, misafirler Odakır’ı ayrı ayrı tebrik edip teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla’da bir haftada 44 aranan şahıs yakalandı, 15’i tutuklandı

2025-12-15 14:21 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’NİN NÜFUSU KENDİNİ YENİLEYEMİYOR”

2025-12-17 14:29 - Genel

Prof. Dr. Türkan Saylan konser ve söyleşiyle anıldı

2025-12-15 14:13 - İnsan

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Bahçeci son yolculuğuna uğurlandı

2025-12-18 17:34 - Asayiş

Muğla’da "ÇED" Krizi: 2 Bin Ağaç ve Arıcılık Tehlikede

2025-12-20 11:43 - ÇEVRE

MARMARİS’TE "MEYDAN PROJESİ" TARTIŞMASI BÜYÜYOR

2025-12-17 14:33 - Marmaris

Sahte Borsa Çetesine 3 İlde Darbe

2025-12-15 14:09 - Asayiş

MUĞLA’DA HASTANELER VE OKULLARDA Kİ TEMİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM YOK MU?

2025-12-18 17:19 - Gündem

Kent Konseyi’nden İncekum Uyarısı

2025-12-17 18:03 - Marmaris

MARMARİS KORDON CADDESİ TAKSİCİLERİNDEN BELEDİYEYE TEPKİ

2025-12-19 14:08 - Marmaris

İlgili Haberler

Nilüfer’deki çile sona erdi...Çamlık Bulvarı asfaltlandı

10:12 - Genel

Bayburt’ta umrecilere hazırlık eğitimi verildi

10:10 - Genel

Sivas’taki 2 köy, 12 yıl sonra mahkeme kararıyla yeniden belde oldu

10:01 - Genel

Nilüfer’de yeni yılın kokusu, lezzeti ve müziği konuşuldu

09:59 - Genel

Kilis’te öğrencilerin yapay zeka çalışması beğeni topladı

09:54 - Genel

Günün Manşetleri

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim

6 yaşında başladığı bakırcılığı neredeyse yarım asırdır sürdürüyor

13:28 - Kültür Sanat