?>

Yılda 1 milyona yakın fidan üretimi yapılıyor

Adıyaman orman fidanlık müdürlüğünde yılda 1 milyona yakın fidan üretimi yapılarak ormanlık alanlar büyütülüyor.

Gündem - 11 ay önce

Adıyaman Orman Fidanlık Müdürlüğünde yılda 1 milyona yakın fidan üretimi yapılarak ormanlık alanlar büyütülüyor.

Adıyaman- Kahta Karayolu Hasancık Mevkiinde yer alan Adıyaman Orman Fidanlık Müdürlüğünde titizlikle üretimi yapılan 40 çeşit fidan türü, ormanlık alanlara, kırsal bölgelere veya kette ihtiyaç duyulan alanlara dikilerek yeşil alanların oluşması sağlanıyor.

Her yıl yaklaşık 1 milyona yakın fidan üretimi yaptıklarını vurgulayan Adıyaman Orman Fidanlık Müdürü Ahmet Ünal daha yeşil bir Adıyaman için canla başla çalıştıklarını vurguladı.

Çam, zeytin, badem, nar, gül, mazı, Antep fıstığı gibi meyveli, meyvesiz ve süs bitkileri olmak üzere 40 farklı çeşit fidan üretimi yaptıklarını vurgulayan Müdür Ünal, "Yaklaşık 118 bin 931 metrekare bir alanımız var. Bu alan içerisinde yıllık aslında kapasitesi daha fazla ama ihtiyaca oranla yıllık 700 ile 1 milyon arasında fidan üretimi yapıyoruz. Yaklaşık 40 çeşit fidanımız var. Tohumdan yetiştirdiğimiz fidanlarımız var, çelik dediğimiz fidanlarımız var. Fidan türlerimizde iğneli fidanlarımız var, çamlarda gördüğünüz iğne tarzındaki fidanlarımız var, geniş yapraklı dediğimiz çınar, dut, badem gibi fidan çeşitlerimiz var. Yaklaşık 40 çeşit fidan yetiştiriyoruz. Meyveli, meyvesiz süs bitkilerimiz de var peyzaja yönelik. Gül gibi süs bitkilerimiz de var. Mazımız var, Antep fıstığı üretiyoruz servi üretiyoruz. Servinin farklı çeşitleri de var, sedir fıstık çamı, kızıl çam, akasya, oya leylak, erguvan yani çiçekli çiçeksiz, süs bitkisi, orman bitkisi peyzaj ya da arazide kullanılacak, aklınıza gelebilecek buranın yöresel iklim şartlarına, toprak şartlarına uyan 40 farklı çeşit fidan üretiyoruz. Ormanların devamlılığı ve çoğaltılması en büyük hedeflerimizden biri de odur. Ormanlarımızın bir sonraki nesillere çoğaltılarak aktarılabilmesi Orman Genel Müdürlüğümüzün en büyük hedeflerinden biri de budur. Bunlara yönelik yaptırılan tüm ağaçlandırma ve toprak muhafaza, erozyon kontrol çalışmalarına yönelik uygulanacak projelerde lazım olan fidan türlerini üretiyoruz” dedi.

Adıyaman Orman Fidanlık Müdürlüğünde çalışan Hatice Canlı, “Poşetlerin doldurulmasından tutunda tohum ekilmesinden tutun fidan yetiştiriyoruz. Tekleme yapıyoruz” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Barlar Sokağı

2024-05-27 11:53 - Marmaris

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

SOKAK DOSTLARI İÇİN TÜRKİYE AYAKTA

2024-05-27 10:59 - Gündem

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR: ÖLÜM FERMANINA HAYIR!

2024-05-29 11:08 - Gündem

ESNAF ODASİ TANITIM ATAĞINDA

2024-05-26 21:01 - Marmaris

YEŞİM CEREN BOZOĞLU 60 KİLO VERDİ!

2024-05-24 17:56 - Magazin

BASINA BİR DARBE DE SGK’DAN

2024-05-28 17:23 - Gündem

MUĞLALI ÇEVRECİLER: KİRLETİYOR KAPAT

2024-05-29 12:41 - Gündem

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

2024-05-25 13:59 - ÇEVRE

İlgili Haberler

MARSU, Midyat Mermerciler Sanayi Sitesinde altyapı sorununu çözdü

16:30 - Gündem

Datça'da "Dünya Hareket Et Günü" Yürüyüşü

15:26 - Gündem

Çorum’da hayvan pazarları kapatıldı

15:28 - Gündem

Van’da ele geçirilen 1 ton canlı balık suya bırakıldı

15:25 - Gündem

Orman Genel Müdürü Karacabey, Denizli’de orman yangınlarını önlemede gayret gösteren muhtarlarla bir araya geldi

15:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş