?>

Yılmaz’dan 19 Mayıs mesajı

ŞEHİTKAMİL BELEDİYE BAŞKANI UMUT YILMAZ, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DOLAYISIYLA YAYIMLADIĞI MESAJDA, GENÇLERİN TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ OLDUĞUNU BELİRTEREK, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE EMANET ETTİĞİ CUMHURİYET’İN AYNI KARARLILIK VE İNANÇLA KORUNMAYA DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ.

İnsan - 2 ay önce

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, gençlerin Türkiye’nin geleceği olduğunu belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe emanet ettiği Cumhuriyet’in aynı kararlılık ve inançla korunmaya devam edeceğini söyledi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 19 Mayıs ruhunun Şehitkamil’de günler öncesinden başlayan etkinliklerle büyük bir coşku içerisinde kutlandığını belirten Yılmaz, gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen konserler, kültürel etkinlikler, spor organizasyonları ve sanat gösterilerinin bayram heyecanını tüm ilçeye yaydığını ifade ederek, "19 Mayıs’ın ruhunu sadece bir güne sığdırmadık. Günler öncesinden başlayan etkinliklerle gençlerimizin enerjisini, heyecanını ve Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşadık" dedi.

Başkan Yılmaz, 19 Mayıs 1919’un yalnızca bir kurtuluş mücadelesinin başlangıcı olmadığını, aynı zamanda bağımsızlık ruhunun milletin iradesiyle yeniden ayağa kalktığı tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesinin bugün de gençlerin azmi, çalışkanlığı ve vatan sevgisiyle yol göstermeye devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, gençlerin her alanda desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Yılmaz, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe duyduğu güven, bizlere de önemli bir sorumluluk yüklemektedir. Gençlerimizin eğitimden sanata, spordan kültüre kadar her alanda güçlü bireyler olarak yetişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü biliyoruz ki güçlü bir Türkiye’nin temeli; bilinçli, üretken ve milli değerlerine bağlı gençlerle mümkündür. Milletimizin bağımsızlık uğruna verdiği destansı mücadelenin ilk adımı olan 19 Mayıs’ın taşıdığı anlamı gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak görevidir. Gençlerimizin ülkesine bağlı, tarihini bilen ve geleceğe umutla bakan bireyler olarak yetişmesi en büyük arzumuzdur. Şehitkamil Belediyesi olarak gençlerimizin yanında olmaya, onların hayallerine destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Şehitkamil’de gençlere yönelik projelerin artarak devam ettiğini belirten Başkan Yılmaz, gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle kendilerini geliştirebilmeleri adına önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi. Yılmaz, mesajının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anarak, tüm gençlerin ve vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Gece Yolcuları’na sahnede sürpriz: Diplomalarını yıllar sonra aldılar

2026-05-13 09:58 - Magazin

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Marmaris'te Sürücülere "Dumansız Araç" Denetimi

2026-05-11 15:48 - Marmaris

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı haziran ayında 35 bin yolcuya hizmet verdi

18:39 - İnsan

Prof. Nicholas A. Kotov Atatürk Üniversitesinde konferans düzenledi

18:14 - İnsan

Biçerdöver kullanan Eskişehir Valisi Yılmaz: "Valiniz ne güzel çiftçilik yapıyor"

17:37 - İnsan

Ege Bölgesi Erzurum Federasyonu’ndan Erzurum’a güçlü mesaj

17:33 - İnsan

Gediz Tarhana Festivalinde duygulandıran farkındalık

17:12 - İnsan

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan