?>

Yozgat Defterdarı Koçaş: "Bir gün maliyeciler kapınızı çalacak"

36'ncısı kutlanan vergi haftası etkinlikleri yozgat'ta cumhuriyet alanı'nda atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı.

Ekonomi - 10 ay önce

Yozgat’ta 24 Şubat-02 Mart Vergi Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Toplumda sağlıklı vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm katmanlarına benimsetilmesi ve yayılması, vergide kayıp kaçağın önlenmesi ile kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl 36’ncısı kutlanan vergi haftası etkinlikleri Yozgat’ta Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtına Çelenk sunulması ile başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Yozgat Defterdarı Osman Koçaş, "2024 mali yılı vergilendirme dönemi kazanç ve iratların beyannamelerinin alınmaya başlandığı bu aylarda mükelleflerimizi gerçek kazançları üzerinden beyan vermeye davet ederken gizleyenleri, kayıt dışı bırakanları ise bir gün maliyecilerin kapısını çalacaklarını unutmamalarını hatırlatırız" dedi.

Kocaş, "Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, kamu hizmetlerinin gerçekleştirilmesi bakımından verginin önemini bilen toplum bireylerinin, vergi ile ilgili ödevlerini yerine getirmedeki isteklilik düzeyi olan vergi bilincinin oluşturulması ve tam olarak yerine getirilmesi anlamındaki gönüllü uyum tesisi amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası ’Vergi Haftası’ olarak kutlanmaktadır. 24 Şubat - 02 Mart 2025 tarihleri arasında kutlanacak olan 36’ncı Vergi Haftası kapsamında yapılacak etkinlikler, özellikle toplumda vergi bilincinin oluşması ve gönüllü uyum perspektifinden olarak genç nesillere yönelik bilgilendirme, seminerler ve video gösterileri şeklinde olacaktır. Bilindiği gibi vergi; kamu harcamalarını finanse etmek, ekonomik ve sosyal hayatı düzenlemek için, cebri, nihai, karşılıksız olarak gerçek ve tüzel kişilerin kazançları, harcamaları ve servetleri üzerinden alınan parasal bir yükümlülüktür. Mükellef ise vergi kanunlarına göre kendisine vergi borcu yüklenilen gerçek veya tüzel kişilerdir’’ diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

HALK OTOBÜSLERİ İÇİN ÖZEL ŞERİT UYGULAMASINDA 2. ETABA GEÇİLDİ

2025-02-21 15:54 - Ulaşım

MİLAS-BODRUM HAVALİMANINDAN REKOR PERFORMANS

2025-02-21 13:24 - Ulaşım

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Topladıkları kozalakları kızgın ateşte saatlerce kaynatarak şifa deposuna dönüştürüyorlar

11:21 - Ekonomi

Kuşadası’nda kurulan yılbaşı pazarı rengarenk görünümüyle ilgi odağı oldu

11:29 - Ekonomi

"Turizmde yabancı turist açığını yerli turist kapattı"

11:24 - Ekonomi

ARF Bio halka arz oluyor

10:51 - Ekonomi

Savaşlardan ve kaostan beslenerek fiyatı yükselen altının 2026 yılında da yükselişini sürdürmesi bekleniyor

10:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kırağı vurdu, gök domates seraya taşındı

09:38 - Ekonomi

Kayak merkezlerinde kar kalınlığı açıklandı

09:23 - Gündem

TAG davası ertelendi

09:09 - Genel

Evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan motokurye hayatını kaybetti

05:53 - Asayiş

Seyir halindeki işçi servisi alev aldı

15:42 - Asayiş