?>

Yozgat’ta 15 Temmuz düzenlenen törenle anıldı

Yozgat'ta 15 temmuz coşkuyla kutlandı

İnsan - 1 yıl önce

Yozgat’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle vatandaşların yoğun katılımı ile anma etkinliği düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Lise Caddesi’nde bayrak yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile sürdü. Cumhuriyet Meydanı’na kurulan dev ekranda 15 Temmuz ruhunu yansıtan kamu spotları, fotoğraflar ve film gösterileri vatandaşların duygu dolu anlar yaşamasına sebep oldu.

Programda konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, etkinliğe katılan vatandaşlara teşekkür ederek, “15 Temmuz bitmeyen gece, hainlerin depreşmesiyle başlayıp Türk milletinin kahramanlıklarıyla neticelenen gecedir. İşte 15 Temmuz karanlıkla başlayıp Türk milletinin yiğitliği cesareti ve ferasetiyle aydınlığa erişen gece. 15 Temmuz devşirmelerin, değişmelerin, aramızdan yetişenlerin, milletine saldıran yetiştirmelerin milletine saldırmasıyla başlayan ve sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türk milletinin feraseti ile Türk ve dünya demokrasi tarihinde tarihe geçen bitmeyen gece 15 Temmuz. Darbelere son, ihanete nihayet hainlere hain diye son veren gece” dedi.

15 Temmuz gecesini tekrar yaşamamak adına bir arada bulunduklarını belirten Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise, “Cenab-ı Hakk bize bir daha öyle karanlık geceler yaşatmasın, biz yaşadıkça bu karanlık geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız. Türk milletinin birliğine bir kalkışma olduğu gece. Türk devleti, Türk milleti birçok ihtilallerle karşılaştı. Ama ilk defa kendi halkına karşı kurşun sıkan, kendi halkının üzerine bombalar yağdıran bir iradeyle karşı karşıya kaldı. Türk milleti o gece dayanışmanın en güzel örneğini, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini verdi. İnşallah inanıyoruz ki bundan sonra memleketimizde hiç kimse böyle bir haince kalkışmaya cesaret edemeyecek. Çünkü milletimiz buna izin vermeyecek, vermedi de” şeklinde konuştu.

Program, İl Müftülüğü Korosu tarafından ilahilerin ve türkülerin okunmasıyla son buldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

Trump’a Pensilvanya’da Silahlı Saldırı

2024-07-15 17:33 - Ulusal

MARMARİS'TE TEKNE YANGINI

2024-07-14 17:38 - Marmaris

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

Vali Tanrısever’den Pirahmet köyü ve Tekke beldesinde sel incelemesi

2024-07-15 15:40 - Gündem

BU ÇAY BAHÇESİ EDREMİT’E YAKIŞIR

2024-07-13 13:35 - Yaşam

GÖZLERİNİZ AÇIKKEN GÖRÜLEN RÜYA: KAÇKARLAR

2024-07-15 16:46 - Gezi

HER MEDENİYETTEN FARKLI İZLER TAŞIYAN ŞEHİR NİĞDE

2024-07-12 14:24 - Gezi

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Tatvan’da şehir merkezine inen kurt görüntülendi

23:58 - İnsan

Kütahya’da ’Salı Sohbetleri’ne ilgi

23:59 - İnsan

Başkan Özlü "2026 icra yılı olacak"

22:14 - İnsan

Bartın’dan Suriye ve Filistinlilere destek

20:32 - İnsan

Gaziantep’te tır ve kamyonların şehir merkezine girişi kısıtlandı

20:07 - İnsan

Günün Manşetleri

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan

Buzlanma zincirleme kazaya neden oldu

13:23 - Asayiş

Kargo kutusundan muz çıktı: 127 yıl hapis cezası bulunan dolandırıcı yakalandı

12:40 - Asayiş

Damda kar temizlerken düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

12:37 - Asayiş