?>

Yurtdışında meslekleri denedi, memleketinde çobanlığa döndü

Yozgat’ın akdağmadeni ilçesinde yaşayan erkan taştan farklı meslekleri denemesinin ardından baba mesleği olan hayvancılığa dönme kararı aldı. -

Gündem - 2 ay önce

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde yaşayan Erkan Taştan yurtdışında farklı meslek deneyimlerinin ardından baba mesleği olan hayvancılığa döndü.

Akdağmadeni ilçesine bağlı Şahnederesi Köyü’nde yaşayan Erkan Taştan, farklı iş kollarında, yurt dışında inşaatlarda çalışmasının ardından, memleketine dönüp baba mesleği olan hayvancılığı yapmaya karar verdi. Yaklaşık 13 senedir baba mesleği olan küçükbaş hayvancılık işiyle uğraşan Taştan, çobanlığı ve hayvan yetiştiriciliğini severek yaptığını söyledi. Sevdikleri takdirde bu işi de yapabileceklerini ifade eden Taştan, küçükbaş hayvan yetiştirmenin zor yönleri ve püf noktalarına da değindi. Sabahın erken saatlerinde aç karnına doğum yapan hayvanların bakımının oldukça özen gerektirdiğini belirten Taştan, diğer keçileri de alarak dağa otlatmaya götürdüğünü ifade etti.

"Kar yağışının çok olması bu işin en zor yönü"

Keçileri otlatma işinin oldukça zor olduğunu söyleyen Taştan "2-3 saat hayvanları otlattıktan sonra geri getirip yem vereceğim. Doğumlar başladığı için dağda uzun süre duramıyorum. Dağa çıkıyoruz ama aşağı yukarı 1 metreye yakın kar yağdı. Bu işin zor yanı kar çok. Kar yağdıkça çöktü ve sertleşti. Dağdayken doğum yapan hayvan da olabilir. Şartlar zor ama bu işi yapıyorsan buna mecbursun. Karakeçiyi besliyorsanız bu işten kaçışınız yok" dedi.

Kapalı alanda kalan hayvanların strese gireceğini söyleyen Taştan, "Hayvanların strese girmemesi lazım. Strese girerse yavru atar. Hayvanlar kendini sıkmasın diye günlük 2-3 saat dolaştırıyoruz. ‘Hayvanlara yazık değil mi?’ diye yorum yapanlar olabilir. İçeride durdukça stres yaparlar. Mecburen dışarı çıkarmamız lazım. Yavru olduğu zamandan beri bu iklime alışkınlar" şeklinde bilgi verdi.

Hayvancılığa merakı olanlara bu işi tavsiye ettiğini belirten Taştan, isteyenlerin kaldığı yerin arazisine ve iklimine uygun hayvan yetiştirilebileceğini de cümlelerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

HALK OTOBÜSLERİ İÇİN ÖZEL ŞERİT UYGULAMASINDA 2. ETABA GEÇİLDİ

2025-02-21 15:54 - Ulaşım

Mardin’de 750 öğrencinin YKS sınav ücretini hayırsever iş adamı karşıladı

2025-02-20 14:28 - Eğitim

İlgili Haberler

Kuşlar üzerinde izinsiz araştırma yapan 4 şahıs yakalandı

17:56 - Gündem

Tatvan’da dolu yağışı

17:50 - Gündem

Kadın öğretmenler doğaya nefes oldu

17:38 - Gündem

Kastamonu’da dolu ve sağanak yağış etkili oldu

17:13 - Gündem

Demir korkuluklara sıkışan köpek kurtarıldı

17:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Arızalanan motorbotta mahsur kalan 3 kişiyi deniz polisi kurtardı

16:32 - Asayiş

Çocuklarda Yanlış Giyim Hastalık Davetiyesi Çıkarabilir

16:27 - Sağlık

Kütahya’da 4,2 büyüklüğünde deprem

16:19 - Genel

Şahin'den Sultan Abdülhamid Han'a Yönelik Sözlere Sert Tepki

16:16 - Genel

3.8 Ton Ele Geçirildi Midye Ele Geçirildi

16:01 - Asayiş