?>

ZAMLARA İNAT FETHİYE'DE ÇAY HALA 1 LİRA

Her gün iğneden ipliğe her şeye zammın geldiği ülkemizde Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Halk Evlerinde çay zamlara inat hala 1 lira.

Ekonomi - 10 ay önce

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Halk Evleri, ülke genelinde hemen her gün iğneden ipliğe gelen zamlara meydan okuyor. 4.5 yılda çaya gelen yüzde 493 artışa ve son günlerde kuru çay fiyatlarına yapılan yüzde 24 oranında zamma rağmen burada çay 5 yıldır hala 1 lira.

Son olarak akaryakıt ve elektrikten sonra, şimdi de çaya büyük zam geldi! Türkiye’nin en önemli çay üreticisi konumunda bulunan Çaykur, geçtiğimiz günlerde kuru çay fiyatlarına yüzde 24 oranında zam yaptı. Fethiye Belediyesi ise yapılan piyasaya gelen tüm büyük zamlara rağmen halk evlerinde çayın son 5 yıldır olduğu gibi 1 TL’ye satmaya devam edileceğini açıkladı.

 

ZAM ÜSTÜNE ZAM YAPILIYOR1 kiloluk Tiryaki çayının Eylül 2023'te tavsiye edilen toptan satış fiyatı 149,68 TL iken, yeni listede aynı çayın toptan satış fiyatı bugün itibariyle 185,66 TL'ye çıktı. Böylece Tiryaki marka çayın fiyatı sadece birkaç ayda bile yüzde 24 zamlanmış oldu. Elekaltı, gurme, hediyelik gibi sınıflara ayrılan spesifik çaylardaki zam oranları ise yüzde 39-68 arasında değişiyor.

 

BAŞKAN KARACA: HALKIMIZ İÇİN DİRENMEYE DEVAM

Fethiye’nin CHP’li Belediye Başkanı Alim Karaca, döneminde hizmete açılan halkevlerinde çay hala sadece 1 TL gibi artık komik bir hale gelen fiyatla satıldığını söyledi. Yeni gelen zamlarla ilgili açıklamalarda bulunan Karaca; “Halkımız her gün gelen yeni zamlarla günlük hayatını zaten neredeyse sürdüremez hale geldi. Belediyemize her gün sosyal yardım alabilmek için ya da ne olursa olsun bir işe girebilmek için pek çok vatandaşımız müracaat ediyor. Özellikle üniversite mezunu pırıl pırıl gençlerimiz mutsuz ve ümitsiz görmek beni de çok üzüyor. Sosyal belediyecilik kapsamında, gerek sosyal yardımlarla, gerekse açtığımız yeni halkevleri ve halk plajlarıyla halkımıza bir nebze de olsa destek vermeye gayret ediyoruz” diye konuştu.

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

DALAMAN'DA REVİZYON İMAR PLANI TEPKİSİ

2024-07-03 13:50 - Gündem

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

2024-07-05 16:47 - Ulusal

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

MUĞLA ORTACA'DA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU SEÇİLDİ

2024-07-04 12:42 - Gündem

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

MUĞLA’NIN DİREKSİYONU TOPUKLU EFELER’E EMANET

2024-07-05 10:55 - Gündem

CHP’Lİ BELEDİYE SATMAK İSTİYOR, CUMHUR İTTİFAKI KARŞI ÇIKIYOR

2024-07-04 12:24 - Marmaris

İlgili Haberler

Kütahya’da Tarım Hayvancılık Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı

21:32 - Ekonomi

İstanbul Havalimanı nisan ayında zirvede: Bin 529 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

16:48 - Ekonomi

Sarıgöl’de bağ yaprağı sezonu açıldı

15:18 - Ekonomi

Balıkesir’e 101 sürekli işçi ve 48 hekim ataması yapıldı

11:49 - Ekonomi

BTSO MESYEB’den otomotiv sektörüne yeşil ışık

11:44 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor