?>

Zeytinburnu Uluslararası Cumhuriyet Koşusu bin 707 yarışmacıyla gerçekleşti

ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ TARAFINDAN CUMHURİYETİN 102. YILI DOLAYISIYLA BU YIL 16. KEZ DÜZENLENEN ZEYTİNBURNU ULUSLARARASI CUMHURİYET KOŞUSU, KAZLIÇEŞME'DE DÜZENLENDİ.

Spor - 3 saat önce

Cumhuriyetin 102. yıl dönümü kapsamında bu yıl 16.’sı düzenlenen, Zeytinburnu Uluslararası Cumhuriyet Koşusu, bin 707 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Koşuda ilk üçe giren yarışmacılara ödül olarak, altın madalya verildi.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 102. yılı dolayısıyla bu yıl 16. kez düzenlenen Zeytinburnu Uluslararası Cumhuriyet Koşusu, Kazlıçeşme’de düzenlendi. 10 kilometrelik koşu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un start vermesiyle başladı. Yarışta yurt içi ve yurt dışından toplamda bin 707 atlet kıyasıya mücadele etti. Erkeklerde Obadiyah Kiplangat Rop 29.18’lik derecesiyle, kadınlarda ise Robe Dida Diriba 33.42’lik derecesiyle birinci oldu. Mücadelede renkli anlar yaşandı. "Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu’na 3 veya 4’üncü katılışım"

Yarışma sonrası açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Özellikle 16. Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu’na 3 veya 4. katılışım. Hava güzel, ortam güzel, Zeytinburnu sahili güzel. Dolayısıyla insanların katılımı çok güzel. Kayıtlı bin 700’e yakın sporcu katıldı. Çeşitli kategorilerde yarışlar var. Şirketler bazında kategoriler olması önemli. İnsanlar bu tip faaliyetleri özlüyorlar. Belediyelere tavsiyemiz bu tip organizasyonları yapmaları, vatandaşlarımızın spor alışkanlıklarını geliştirebilmeleri yönünde" dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise yaptığı açıklamada, "16. Cumhuriyet Koşumuzun az önce startını verdik. Her yıl olduğu gibi büyük bir coşkuyla başladığını siz de gördünüz. Bu yıl 1700’e yakın sporcumuz kayıtlı olarak koşuyor ama hemşerilerimizin de büyük ilgisi var. Cumhuriyet coşkusu bu yıl da coşkuyla birlikte başladı. Bakanımıza bu yıl teşrif ettiği için teşekkür ediyor, hepinize kolaylıklar diliyorum" şeklinde konuştu. İlk 3’e giren yarışmacılara altın madalya

Yarış sonrası ise ilk 3’e giren yarışmacılar altın madalya ile ödüllendirildi. Yarışmanın sonunda açıklama yapan yarışmacı Ahmet Kılıç, "Cumhuriyetimizin 102. yılında koşmanın onurunu yaşadık. Takımıma çok teşekkür ederim. Ayrıca Zeytinburnu Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız" dedi.

Coşkusunu dile getiren bir diğer yarışmacı Nuri Demir ise, "Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Zeytinburnu Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Her sene bu koşuya geliyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşuna önem veriyorlar, sporu ve sporcuyu destekliyorlar. Çok mutluyuz. Gelecek nesillere örnek olduğumuz için gururluyuz. Bizi desteklediği için Bakanımıza da teşekkür ederim" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te örgütlü tefecilik operasyonu: 4 kişi tutuklandı

2025-10-24 22:39 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN '' OECD VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE, ENERJİ ENFLASYONUNDA ZİRVEDE''

2025-10-20 13:58 - Genel

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

SELMA SONAT'A ÖĞRENCİLERİNDEN UNUTULMAZ DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

2025-10-22 14:12 - Marmaris

Marmaris’te silahlı yaralama olayının firarileri yakalandı

2025-10-21 09:33 - Marmaris

Başkan Arslan genç çiftin nikahını kıydı

2025-10-20 06:01 - Magazin

185 YILDIR VATANDAŞIMIZA HİZMET VERİYORUZ

2025-10-23 14:34 - Marmaris

İclal Aydın, "Ama Değil, Rağmen" ile 12 ilde turneye çıkıyor

2025-10-20 11:57 - Magazin

Yapay zeka, estetik ve bakım dünyasına girdi

2025-10-22 15:17 - Magazin

İlham veren kadınlar, 2’nci Türkiye Kadın Zirvesi’nde buluştu

2025-10-21 09:22 - Magazin

İlgili Haberler

Nuri Şahin: "Hak ederek kazandık"

18:00 - Spor

Gençlerbirliği taraftarları Gazzeli çocukları unutmadı

17:23 - Spor

Türkiye Sigorta Basketbol Ligi: Trabzonspor: 74 - A. Efes: 81

17:35 - Spor

Galatasaray’da tek değişiklik

17:14 - Spor

Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 0 - Göztepe: 1 (Maç devam ediyor)

17:19 - Spor

Günün Manşetleri

Kayıp kadın 2 gün sonra bulundu

16:16 - Asayiş

Galatasaray, Göztepe maçı hazırlıklarını tamamladı

15:57 - Spor

MUSKİ’den, Bodrum’a su temini ve kirlilik iddiaları hakkında açıklama

13:43 - Sağlık

Fenerbahçe’de, Gaziantep FK maçının hazırlıkları başladı

13:34 - Spor

Agresif tavırları nedeniyle kendisine müdahale etmek isteyen polislere saldırdı

13:16 - Asayiş