?>

Kendi Zeytinliği Yandı Mücadeleyi Bırakmadı

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki orman yangınında zeytinlikleri kül olan 76 yaşındaki kanser hastası Nazmi Kundakçı, kurduğu su düzeneneğiyle saatlerce alevlerle mücadeleye destek verdi.

Asayiş - 1 saat önce

Muğla’nın Fethiye ilçesi İnlice Mahallesi’nde yaklaşık 20 saattir devam eden orman yangınında, 76 yaşındaki kanser hastası adamın gösterdiği fedakarlık, alevlerin ortasında umut oldu. Yılların emeği olan zeytinlikleri yangında kül olan yaşlı adam, acısını bir kenara bırakarak kendi kurduğu sistemle saatlerdir yangın bölgesine su taşıyor.

İnlice Mahallesi’nin yerlisi olan ve kanser tedavisi gören 76 yaşındaki Nazmi Kundakçı, yangının başladığı ilk andan itibaren evine dönmedi. Alevlerin köyünü ve zeytinliklerini sardığını gören Kundakçı, "Ben ne yapabilirim?" diyerek kolları sıvadı.

Dere yatağının önünü taşlarla kapatarak küçük bir su havuzu oluşturan Kundakçı, kurduğu pompa sistemi ve çektiği hortumlarla traktörlere su doldurmaya başladı. Yangın hattına sürekli gidip gelen traktörler, yaşlı adamın hazırladığı suyu alevlerle mücadele eden ekiplere ulaştırdı. Yaklaşık 18 saattir uyumadan çalışan Kundakçı, kendi imkanlarıyla kurduğu düzenekle yangın söndürme çalışmalarına kesintisiz destek verdi.

Yaşadığı acıya rağmen mücadeleyi bırakmayan Nazmi Kundakçı, yaptığı fedakarlığı şu sözlerle anlattı:

"Yangın çıktığından beri buralardayım. Bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Derenin önünü keserek hortum çektim, bir tane pompa koydum. Traktörlere su doldurup yukarıdaki yangın bölgesine taşımalarını sağladım. Benim de zeytinliklerim yandı. Ben de böyle yardım etmek istedim."

Muğla başta olmak üzere Aydın, İzmir, Denizli ve Afyonkarahisar’dan gelen orman işçilerinin gece boyunca alevlerle göğüs göğüse mücadele ettiği yangında, Nazmi Kundakçı’nın sessiz mücadelesi de takdir topladı. Kimi hortum tuttu, kimi alevlerin içine girdi, 76 yaşındaki kanser hastası Kundakçı ise kendi elleriyle kurduğu sistemle yangın cephesine hayat taşıdı.

Bir yanda yılların emeği olan zeytinliklerinin küle dönüşmesini izleyen, diğer yanda ise tek bir ağacın daha yanmaması için durmadan çalışan Nazmi Kundakçı, Fethiye’deki yangının isimsiz kahramanlarından biri olarak hafızalara kazındı. Alevlerin ortasında verdiği mücadele, felaketin içinde insan dayanışmasının en güçlü simgelerinden biri oldu.

HABER KAYNAĞI : İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Polis ekiplerine zorluk çıkartan alkollü sürücü kafasını otobüs durağına vurdu: "Yanıyorum, su verin. Ben teslim olmaya geldim"

2026-07-18 02:05 - Asayiş

Tepkiler Sonuç Verdi: Şelale Temizlendi

2026-07-16 11:20 - Marmaris

Selimiye'de Korkutan Yangına Vatandaş Müdahalesi

2026-07-16 13:28 - Marmaris

Çorum’da Dünya Kupası finali heyecanı

2026-07-20 01:15 - Spor

Dalaman’da park halindeki elektrikli araç alev alev yandı

2026-07-18 09:12 - Asayiş

Marmaris Sahillerinde Korkutan Kirlilik

2026-07-18 11:04 - Marmaris

BÜYÜK HACİMLİ ATIK TOPLAMA GÜNLERİ BELLİ OLDU

2026-07-18 15:56 - Marmaris

Marmaris'teki Batık Tekneler Vatandaşı Bezdirdi

2026-07-16 14:15 - Marmaris

Gediz Tarhana Festivalinde Cengiz Kurtoğlu coşkusu

2026-07-19 00:40 - Magazin

Karaman’da 11 yıllık evliliği sona eren gurbetçi, lokma dağıtarak boşanmasını kutladı

2026-07-17 15:58 - Magazin

İlgili Haberler

Samsun’da zincirleme kaza: 3 yaralı

12:02 - Asayiş

Bingöl’de 600 fişek ele geçirildi: 1 tutuklama

11:59 - Asayiş

Türk bayraklı "Mv Reyhan Sarı" isimli kuru yük gemisine yapılan dron saldırısının görüntüleri ortaya çıktı

11:46 - Asayiş

Gülistan Doku soruşturmasında 2 şüpheli adliyeye sevk edildi

11:45 - Asayiş

AFAD’ın beyaz eşya yüklü tırı devrildi: 2 yaralı

11:46 - Asayiş

Günün Manşetleri

Selçuk Yıldız’dan Beykoz Spor'a Özel Marş

11:59 - Kültür Sanat

Didim açıklarında bulunan botun sahibi aranıyor

10:14 - Asayiş

Saman balyaları alev topuna döndü

10:08 - Asayiş

Sarı altın hasadı başladı

10:03 - Ekonomi

Çekirgeler üreticinin kabusu oldu

09:53 - Gündem