USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Turizm

2023 TURİZMDE REKOR YILI OLACAK

2023 TURİZMDE REKOR YILI OLACAK
19-10-2022 10:16
48

 

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ve beraberindeki heyet, sektörün nabzını tutmak ve sezonu değerlendirmek amacıyla sektör temsilcileriyle Marmaris’te bir araya geldi.  TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, 2022 sezonunun iyi geçmesinin ardından, Türkiye turizmini geliştirmek ve tanıtmak için birçok fuar ve etkinliklere katıldıklarını belirtip, "2023'te de bu yükselişin devam etmesini bekliyoruz. Bundan daha iyi bir sezon bekliyoruz, rekorların kırılacağını düşünüyorum. Yükselen uçak sayılarından dolayı geçen senelere nazaran biraz daha iyi kış geçireceğiz gibi gözüküyor" dedi.

 

 

 

 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ve beraberindeki heyet, sektörün nabzını tutmak ve sezonu değerlendirmek amacıyla başlattığı Türkiye turunun üçüncü etabında Kemer, Kaş, Kalkan, Fethiye ve Marmaris’te faaliyet gösteren seyahat acentalarıyla bir araya geldi. Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantılarda seyahat acentaları, Firuz B. Bağlıkaya’ya büyük destek verdi.

 

Türkiye çapında faaliyet gösteren 37 TÜRSAB Bölge Temsil Kurulunu ziyaret etmek ve temaslarda bulunmak amacıyla başlatılan Türkiye turunun üçüncü etabının bu seferki durakları, Kaş, Fethiye ve Marmaris oldu. Bölgedeki seyahat acentalarıyla düzenlenen toplantılarla bir araya gelerek sektöre ve sezona dair istişarelerde bulunan TÜRSAB Heyeti, Kemer, Kaş, Kalkan, Marmaris ve Fethiye’den gelen seyahat acentalarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantılarda, seyahat acentaları TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’ya büyük destek verdi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya liderliğindeki heyette; TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri; Soner Bacaksız, Tolga Gencer, Hasan Eker, TÜRSAB Disiplin Kurulu Başkanı H. İbrahim Canatan, Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Rıza Perçin, Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, Batı Antalya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Hüseyin Gençer, Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ercan Güner, Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mehmet Akyıl, Kapadokya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Talip Aldemir ve Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin yer aldı.

Toplantılara ayrıca, ziyaret gerçekleştirilen bölgedeki ticaret odası başkanları, belediye başkan ve yardımcıları ile bürokratlar da katılım gösterdi.

"2023'TE TURİZM REKORLARI KIRILACAK"

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, 2022 sezonunun iyi geçmesinin ardından, Türkiye turizmini geliştirmek ve tanıtmak için birçok fuar ve etkinliklere katıldıklarını belirtip, "2023'te de bu yükselişin devam etmesini bekliyoruz. Bundan daha iyi bir sezon bekliyoruz, rekorların kırılacağını düşünüyorum. Yükselen uçak sayılarından dolayı geçen senelere nazaran biraz daha iyi kış geçireceğiz gibi gözüküyor" diye konuştu.

MARMARİS BEKLENİLENİN ÜZERİNDE MİSAFİR AĞIRLADI

TÜRSAB Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin, gerçekleşen toplantı öncesi yaptığı açıklamada Marmaris sezonunu değerlendirdi. Başkan Esin, "Tabii iki yıllık pandemi döneminden sonra, iki yıllık işsizlikten sonra çok güzel şeyler yaşadık gerçekten. Özellikle haziranın ikinci yarısından sonra iyi bir sezon geçirdik diyebiliriz ve bu sezon ekimin sonlarına gelmiş olmamıza rağmen hala az da olsa devam ediyor. Gerçekten iki yıl boyunca özellikle seyahat acenteleri çok sıkıntılar yaşadı. Kimisi ofisini açamadı kimisi fatura dahi kesmedi, özellikle bu iki yıl çok sıkıntılar içerisinde geçti biz turizmciler için ve özellikle seyahat acenteleri için. Bizim ana pazarımız İngiltere, daha sonra Rusya ve Ukrayna geliyor. Tabii Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş da gerçekten bizi olumsuz etkiledi diyebiliriz ilk etapta. Şöyle hiç Ukraynalı gelmedi, Ruslar da temmuzdan itibaren gelmeye başladı. Ama tabii bizim beklediğimiz sayının yarısı kadar anca gelebildi. Eğer Rusya ve Ukrayna pazarı da sıkıntılı olmasaydı ve beklediğimiz sayıda olsaydık gerçekten son yılların en iyi sezonu olarak değerlendirebilirdik ama yine de son yılların en iyi sezon olarak değerlendirebiliriz bu sezonu" ifadelerini kullandı.

 

TÜRSAB PANDEMİDE AİDAT ALMAYAN TEK KURUM OLDU

Kaş, Fethiye ve Marmaris’te gerçekleştirdiği toplantılarda seyahat acentalarına seslenen TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Pandemi dönemine ilişkin aldığı haksız eleştirilere de cevap verdi. Bağlıkaya sözlerine şöyle devam etti: “Kısa bir hatırlatma yapmak istiyorum. 2020 yılında Türkiye’de aidat almayan tek kurumuz. Bu vesileyle pandemi döneminde aidat almayarak her bir üyemize 3400 TL katkıda bulunmuş olduk. Pandemi döneminde kimse dışarıya çıkamazken biz İçişleri Bakanlığı’ndan aldığımız özel izinlerle, tur ve transferlerimizin yapılmasına öncülük ettik.”

“BAŞKANLIĞA ADAYSINIZ AMA DÜNYADAN HABERİNİZ YOK”

Seyahat acentalarının ödediği aidatlarla ilgili olarak da açıklama yapan TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, “Aidat oranlarının indirilmesi TÜRSAB’ın yetkisinde değil. Bu oranlar yasayla belirleniyor. Başkanlığa adaysınız ama dünyadan haberiniz yok. Bu yasa maddesi, bizim elimizde olsa biz onu yarım saatte indiririz. Ben üyemle para yüzünden niye kavga edeyim? 2021 yılında başvurumuz sonrasında aidatlara gelen zammın yüzde 50 oranında düşürülmesini sağlayan biziz. Konuyla ilgili yasa teklifimizi verdik, şu anda da bunu yeniliyoruz. Aidatlar kuruluş ücretlerinin yüzde 5’i değil, binde biri olsun. Üyelerimiz de nefes alsın” dedi.

“MESLEĞİMİZİ KORUMAK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ”

Görev süreleri boyunca hassasiyet gösterdikleri konuların başında, belgesiz seyahatlere engel olmak ve kaçak turlarla mücadele etmek olduğunun altını çizen Bağlıkaya, seyahat acentalığı mesleğine yapılan saldırılara geçit vermeyerek her platformda korumaya devam ettiklerini ifade etti.

“SEYAHAT ACENTALARINDAN DAHA UCUZA KİMSE BİLET SATAMASIN”

Hava yolu bileti satan acentaların yaşadığı sorunları çözmek için büyük çaba harcadıklarını kaydeden Bağlıkaya konuyla ilgili şunları dile getirdi: “Temel olarak bizim isteğimiz şudur: Seyahat acentalarından daha ucuza kimse bilet satamasın. Seyahat acentası da satılan bilet üzerinden para kazanabilsin. Bunlarla ilgili mücadelemiz sürüyor.” Seyahat acentalarının rehberlerle ilgili yaşadıkları sıkıntılara yönelik adım atıldığı bilgisini de paylaşan Bağlıkaya, konuyla ilgili yasa taslağının Meclis’e sevk edildiğini açıkladı.

BERNA BADEMCİ


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33