USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

5 MİLYARLIK YATIRIMIN AÇILIŞI YAPILDI

5 MİLYARLIK YATIRIMIN AÇILIŞI YAPILDI
14-01-2023 16:28
48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak için Muğlalılarla buluştu. Muğla’daki yatırımların açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Coşkulu kalabalığa seslenen Erdoğan, “Çok sayıda yatırımı hizmete açıyoruz. İktidara geldiğimizden bu bu yana 50 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık Muğla'ya. Muğla’da 5 milyarlık yatırımla 17 projeyi hizmete açıyoruz. Birçok alandaki projelerimizi resmi açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Sağlıkta ve ulaştırmada tamamlanan projelerin resmi açılışını bugün yağıyoruz. Tarımdaki projelerin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. 14 bal ormanı kurduk. Muğla'nın turist sayısı önceki yıla oranla yüzde 37 artış gösterdi. Muğla'dan sandıkları patlatarak geleceğiz. Tüm bu yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Datça-Marmaris yolunun açılışını gerçekleştiren Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde şehrimizi daha büyük projeler kazandırıyoruz. Yol medeniyettir” ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğlalılarla buluştu. Menteşe ilçesindeki Adliye Sarayı yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yapacağı Toplu Açılış Töreni düzenlendi. Tören alanı Türk bayrakları ve AK Parti bayraklarıyla donatıldı.

DÜNYANIN EFE’Sİ EFELER DİYARINDA

‘Türkiye Yüzyılı’ temalı pankartlar asıldı. ‘Durmak yok. Bu yol devletin yolu Bu yol milletin yolu. Seni görmeyen güzel gördüm demesin Muğlam. EYT’liler size minnettar Cumhurbaşkanım. Hedef Kızılelma. Dünyanın Efe’si Efeler diyarında, yazılı pankartlar miting alanını donattı. Muğlalılar ellerinde Türk ve AK Parti bayraklarıyla miting alanını saatler öncesinden doldurmaya başladı. Coşkulu kalabalık miting alanı dışına taştı. Erdoğan’ sevgi gösterileri sergiledi, sloganlar attı. Reis bu millet seninle, yoluna ölüyoruz, AK Kadınlar Muğla reisinin yanında sloganlar attı.

Bakanların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, sevinçli ve coşkulu kalabalıkla buluştu. Erdoğan otobüsten inerken, Muğlalı kadınlar tarafından çiçeklerle karşılandı. Muğlalıları selamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'da Menteşe Atatürk Bulvarı'nda Marmaris - Datça Yolu, Milas İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Bodrum Devlet Hastanesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

ESER VE HİZMET SİYASETİMİZİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ MUĞLA'DA GÖRMEK MÜMKÜNDÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Marmaris ziyaretlerimiz dışında epeydir Muğla'yla hasret giderememiştik. Sizleri özlemiştik. Sizlerle özlem gidermeye ve eser ve hizmetlerin açılışını gerçekleştirmek için geldik. Bugün Muğla bir başka. Eser ve hizmet siyasetimizin en güzel örneklerini Muğla'da görmek mümkündür.

Demokrasi ve kalkınma hamlelerimizle ülkemizi hak ettiği seviyeye çıkarmanın ilk adımını attığımızı görüyorum. Dünyanın geçmeye hazırlandığı yeni yönetim ve ekonomi sisteminin adımını attık. Yönümüzü geleceğe dönmüş durumdayız. 2023 hedeflerimizi ilk açıkladığımızda zihinlerini faşizm kapanına hapsedenler bizi küçümsemiş hafife almışlardı. Her yatırım için yapamazsınız diyerek bizi engellemeye çalıştılar. Hiç kulak asmadık. Bizim baktığımız tek yer milletimizin ihtiyaçlarıdır. Terör örgütlerinden, darbecilere kadar istikbalimize göz dikenlerin hakkından geldik” diye konuştu.

6’LI MASADA HERKES AYRI HESAP YAPIYOR

Miting alanında 50 bin kişinin olduğunu açıklayan Erdoğan, “Aynı kafayla yeni oyunlar peşinde koşuyorlar. Bir masa kurmuşlar. Etrafındaki herkesten başka ses çıkıyor. Herkes ayrı hesap yapıyor. Ya bunlar anayasayı da okumamışlar. Sen nasıl oluyor da daha seçilmemişsin ve seçilmediğin halde nasıl oluyor da hemen seçime gideriz diyorsun. Ah, ah... Bunların Allah bir dediğine inanın başka bir şeyine inanmayın. Çünkü Allah bir. Masanın altında sakladıkları ortakları ayrı telden çalıyor. Şımarmalarından yanlarına varılmıyor. Çünkü bunlar sadece zarar dostudur. Ülkenin ve milletin iyiliğini istedikleri tek bir örnek görülmemiştir” diye konuştu.

MUĞLA’YA 50 MİLYAR TL’LİK KAMU YATIRIMI YAPTIK

Muğla’daki yatırımlarla ilgili bilgi veren Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Çok sayıda yatırımı hizmete açıyoruz. İktidara geldiğimizden bu bu yana 50 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık Muğla'ya. Bugün Muğla’da 5 milyarlık yatırımla 17 projeyi hizmete açıyoruz. Altyapı ve çevre düzenlemelerinin açılışını buradan yapıyoruz. Birçok alandaki projelerimizi resmi açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Sağlıkta ve ulaştırmada tamamlanan projelerin resmi açılışını bugün yağıyoruz. Tarımdaki projelerin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz.

 Valiliğimiz tarafından neticelendirilen, antik kentlerdeki kazıların, restorasyonların, çevre düzenlemelerinin resmi açılışlarını buradan gerçekleştiriyoruz. Çeşitli kurumların hizmet binalarının açılışlarını buradan yapıyoruz. Seydikemer, Yatağan belediyelerinin 86 ayrı projesini resmen hizmete açıyoruz.  Sağlıkta 38 sağlık tesisi inşa ettik. Ulaşımda 90 km'den devraldığımız bölünmüş yol uzunluğuna 367 km ilave yaparak 457 km'ye ulaştırdık. Dalaman Havalimanını ve Milas-Bodrum havalimanını yeniledik. Tarım ve ormanda Muğla'ya 8 baraj, 18 sulama tesisi, 7 gölet, 10 hidroelektrik tesisatı inşa etik. 60 bin dekar arazinin sulanmasına hizmet edecek 5 barajın inşası sürüyor. 14 bal ormanı kurduk. Muğla'nın turist sayısı önceki yıla oranla yüzde 37 artış gösterdi. Muğla'dan sandıkları patlatarak geleceğiz. Tüm bu yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum”

Erdoğan, “Demokrasi ve kalkınma adımlarımızın tamamını nasıl bunlara rağmen yaptıysak, Türkiye Yüzyılı’nda da yapacağız. Bunun için Muğla’dan destek istiyoruz. Muğla 2023’te gönüllü huzurlu Türkiye’nin yolunu bir kez daha açmaya hazır mıyız, Türkiye Yüzyılını açmaya hazır mıyız. Hep birlikte Türkiye olarak 2023’te cumhuriyetimizin 100. yılını karşılamaya hazır mıyız” diye kalabalığa seslendi. Kalabalık coşkulu bir şekilde hazırız şeklinde cevap verdi.

MUĞLA BELEDİYESİ SEYRETSİN ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR

Datça-Marmaris yolunun açılışını gerçekleştiren Erdoğan, “Önemsizdeki dönemde şehrimizi daha büyük projeler kazandırıyoruz. Yol medeniyettir” dedi. Kalabalık, ‘Yaparsa reis yapar’ diye haykırdık. Erdoğan mitinge katılanlarla birlikte, ‘beraber yürüdük biz bu yollarda beraber ıslandık yapan yağmurda. Şimdi söylediğim şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor” dedi.

Milas’taki  içme suyu arıtma tesisinin açılışını yapan Erdoğan, “Milas’ı susuz bırakmayız” dedi. Açılışların ardından sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, “Muğla Belediyesi seyretsin onlar konuşur AK Parti yapar” diye haykırdı.

Açılışların ardından vatandaşları selamlayan Erdoğan, şarkı karanfillerle uğurlandı.

MİKAİL ZEYBEK

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35