Ana içeriğe geç

6. Sınıf öğrencilerine organik tarım ve kahverengi kokarca eğitimi verildi

DÜZCE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBESİ PERSONELLERİ TARAFINDAN, BAHÇEŞEHİR HÜRRİYET ORTAOKULU'NDA ÖĞRENİM GÖREN 6. SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ DÜZENLENDİ.

SON DAKİKA
6. Sınıf öğrencilerine organik tarım ve kahverengi kokarca eğitimi verildi

DÜZCE(İHA) – Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi personelleri tarafından, Bahçeşehir Hürriyet Ortaokulu’nda öğrenim gören 6. sınıf öğrencilerine yönelik bilgilendirme eğitimi düzenlendi.


Gerçekleştirilen eğitim programında, öğrencilere organik tarım ürünleri, organik tarım sertifikasyonu, son dönemde tarımsal üretimde önemli zararlara neden olan kahverengi kokarca zararlısının biyolojisi ile mücadele yöntemleri hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Eğitimde, özellikle çevre dostu üretim anlayışının önemi, organik tarımın insan sağlığı ve doğal denge üzerindeki olumlu etkileri ile tarımsal üretimde zararlılarla bilinçli mücadelenin gerekliliği üzerinde duruldu. Ayrıca öğrencilerin erken yaşta tarım, çevre ve doğa bilinci kazanmalarının önemine dikkat çekildi.


Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen bu tür eğitim faaliyetleriyle, çocukların tarımsal üretim süreçleri hakkında bilinçlendirilmesi, çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanması ve bitki sağlığı konusunda farkındalık oluşturulması hedeflenmekte.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle
Türkiye Gündemi