USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adilcevaz’ın güzellikleri bir arada

BİTLİS’İN ADİLCEVAZ İLÇESİNDE HAVADA ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLERDE VAN GÖLÜ’NÜN GÜZELLİĞİYLE SÜPHAN DAĞI’NIN İHTİŞAMI VE KUŞ CENNETİ ARİN GÖLÜ AYNI KAREDE BULUŞTU.

Adilcevaz’ın güzellikleri bir arada
16-02-2026 09:09

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde havada çekilen görüntülerde Van Gölü’nün güzelliğiyle Süphan Dağı’nın ihtişamı ve kuş cenneti Arin Gölü aynı karede buluştu.


Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’nün masmavi suları ön planda yer alırken, arka planda heybetiyle yükselen Süphan Dağı manzaraya görkem kattı. Karede ayrıca ilçeye bağlı Esenkıyı köyünün doğal dokusu ve kuş cenneti olarak bilinen Arin Gölü’nün eşsiz görüntüsü de yer aldı.


Uzmanlar, aynı karede hem göl, hem dağ, hem yerleşim alanı hem de doğal sit alanı niteliği taşıyan bir gölün görüntülenmesinin nadir rastlanan bir durum olduğunu belirtiyor.


Ortaya çıkan bu manzara, Adilcevaz’ın doğal güzelliklerini bir kez daha gündeme taşıdı. Görüntünün sosyal medyada kısa sürede yayılmasıyla birlikte bölgeye olan ilginin artması bekleniyor.


Bölge sakinlerinden Orhan Emen, doğa tutkunları ve fotoğraf meraklıları için adeta açık hava stüdyosu niteliği taşıyan ilçenin dört ayrı değerini tek karede buluşturarak görsel bir şölen sunulduğunu belirtti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ