Ana içeriğe geç

Ağrı’da iki mevsim bir arada

AĞRI'NIN PATNOS İLÇESİNDE OVALARDA BAHAR ETKİSİNİ GÖSTERİRKEN, YÜKSEK KESİMLERDE KAR ÖRTÜSÜ VARLIĞINI SÜRDÜRÜYOR; KISA MESAFEDE YAŞANAN BU İKLİM FARKI DİKKAT ÇEKİYOR.

SON DAKİKA
Ağrı’da iki mevsim bir arada

Ağrı’nın Patnos ilçesinde ovalarda bahar etkisini gösterirken, yüksek kesimlerde kar örtüsü varlığını sürdürüyor; kısa mesafede yaşanan bu iklim farkı dikkat çekiyor.


Ağrı’nın Patnos ilçesinde, yüksek rakımlı köylerde ilkbaharın gelişiyle birlikte ovalar ve köy merkezleri yeşermeye başladı. Hava sıcaklıklarının artmasıyla doğa canlanırken, vatandaşlar günlük yaşamlarını daha rahat sürdürüyor.


Ancak aynı bölgede, yüksek kesimlere çıkıldıkça manzara tamamen değişiyor. Dağ zirveleri ve yüksek tepeler, bahar mevsimine rağmen hâlâ kar örtüsüyle kaplı bulunuyor. Kısa mesafelerde yaşanan bu belirgin iklim farkı dikkat çekiyor.


Bölgede yaşayan vatandaşlardan Sibel Aksoy, "Aşağıda baharı yaşıyoruz ama yukarı baktığımızda kış bitmemiş gibi. Kısacası iki mevsimi birlikte yaşıyoruz" dedi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle
Türkiye Gündemi