USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan

Av sezonunun başlamasıyla su ürünleri denetimleri artırıldı

ADIYAMAN'DA SU ÜRÜNLERİ AVLANMA YASAĞININ 1 TEMMUZ'DA SONA ERMESİYLE BİRLİKTE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, BARAJ, GÖL VE GÖLETLERDE DENETİMLERİNİ YOĞUNLAŞTIRDI.

Av sezonunun başlamasıyla su ürünleri denetimleri artırıldı
06-07-2026 16:33

Adıyaman’da su ürünleri avlanma yasağının 1 Temmuz’da sona ermesiyle birlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, baraj, göl ve göletlerde denetimlerini yoğunlaştırdı.


Su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir şekilde işletilmesi ve yasa dışı avcılığın önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde, avcılık faaliyetlerinin mevzuata uygunluğu kontrol edildi. Ekipler, kullanılan av araç ve gereçleri, avlanabilir tür ve boy kriterleri ile avcılara ait belgeleri inceledi.


Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulkadir Akkan, "su ürünleri kaynaklarının gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, av sezonunun başlamasıyla birlikte denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. Akkan, denetimlerle yasa dışı avcılığın önlenmesinin ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımının hedeflendiğini" ifade etti.


İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, su ürünleri kaynaklarının korunmasına yönelik denetim ve kontrol faaliyetlerinin av sezonu boyunca kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ