USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Şimşek: "İhracat nisanda takvim etkisinin katkısıyla yıllık yüzde 22,3 arttı"

HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN NİSAN AYI DIŞ TİCARET VERİLERİ PAYLAŞTI

Bakan Şimşek: "İhracat nisanda takvim etkisinin katkısıyla yıllık yüzde 22,3 arttı"
02-05-2026 14:44

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İhracat nisanda takvim etkisinin de katkısıyla yıllık yüzde 22,3 artarken ithalat artışı yüzde 3,1 ile sınırlı kaldı" dedi.


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından nisan ayı dış ticaret verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’ye döviz kazandıran sektörleri desteklemeye devam edeceklerini belirten Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"İhracat nisanda takvim etkisinin de katkısıyla yıllık yüzde 22,3 artarken ithalat artışı yüzde 3,1 ile sınırlı kaldı. Yıllıklandırılmış ihracat 275,8 milyar dolar ile tarihimizin en yüksek seviyesine ulaştı. Jeopolitik gerginliklerin sürdüğü ikinci çeyrekte takvim etkisiyle dış ticaret görünümünde dönemsel dalgalanmalar olacaktır. Küresel şartların zorlu olduğu bu dönemde ülkemize döviz kazandıran sektörleri ve üretimde dönüşümü desteklemeye, rekabet gücünü artıran yapısal adımları atmaya devam ediyoruz."



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ