USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bakan Yardımcısı Aydın’dan NATO toplantısına ilişkin değerlendirme

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKAN YARDIMCISI AHMET AYDIN, ANKARA'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN NATO TOPLANTISINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNARAK, TÜRKİYE'NİN ULUSLARARASI SİSTEMDE ETKİNLİĞİNİ ARTIRDIĞINI VE KÜRESEL ÖLÇEKTE STRATEJİK BİR AKTÖR HALİNE GELDİĞİNİ BELİRTTİ.

Bakan Yardımcısı Aydın’dan NATO toplantısına ilişkin değerlendirme
05-07-2026 12:58

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Ankara’da gerçekleştirilecek olan NATO toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye’nin uluslararası sistemde etkinliğini artırdığını ve küresel ölçekte stratejik bir aktör haline geldiğini belirtti.


Aydın, yaptığı açıklamada, dünya siyasetinde önemli dönüşümlerin yaşandığını ifade ederek, NATO toplantısının Ankara’da düzenlenmesinin Türkiye’nin uluslararası güvenlik mimarisindeki konumunu ortaya koyduğunu söyledi.


Türkiye’nin savunma sanayisindeki gelişmeleri, askeri kapasitesi ve dış politika adımlarıyla uluslararası alanda daha etkin bir rol üstlendiğini kaydeden Aydın, ülkenin kendi milli stratejileri doğrultusunda hareket ettiğini dile getirdi.


Terörle mücadelede kararlılığın sürdüğünü ifade eden Aydın, "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda iç güvenliğin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin dış politikada bağımsız ve aktif bir çizgi izlediğini savunan Aydın, "Dünya beşten büyüktür" söyleminin uluslararası sistemde adalet arayışını yansıttığını ifade etti.


Ankara’da düzenlenecek olan NATO toplantısının, Türkiye’nin ittifak içerisindeki askeri ve stratejik önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Aydın, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda ülkenin uluslararası alanda etkinliğini artırmayı sürdüreceğini kaydetti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ