Ana içeriğe geç

BARÜ’de geliştirilen ışık kalitesini iyileştirmeye yönelik buluş patent aldı

BARTIN ÜNİVERSİTESİNDE (BARÜ) OLED SİSTEMLERİNDE IŞIK KALİTESİNİN İYİLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK GELİŞTİRİLEN KOMPOZİT ALTLIK TEKNOLOJİSİ, TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU (TÜRKPATENT) TARAFINDAN TESCİLLENDİ.

SON DAKİKA
BARÜ’de geliştirilen ışık kalitesini iyileştirmeye yönelik buluş patent aldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) OLED sistemlerinde ışık kalitesinin iyileştirilmesine yönelik geliştirilen kompozit altlık teknolojisi, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescillendi.


Bartın Üniversitesi (BARÜ) Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Dr. Erkan Aksoy’un geliştirdiği "Kendinden Dalga Boyu Dönüştürücülü Kompozit Bir Altlık" başlıklı buluş, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından patentlendi.


Polimer yapılı esnek altlık teknolojilerine yenilikçi bir yaklaşım sunan buluş, özellikle Organik Işık Yayan Diyot (OLED) sistemlerinde ışık kalitesinin iyileştirilmesine yönelik önemli avantajlar sağlıyor. Geliştirilen kompozit altlık sayesinde OLED sistemlerinden yayılan mavi ışığın, turuncu veya kırmızı dalga boylarında floresans ışığa dönüştürülmesi mümkün hâle geliyor. Buluşun OLED tabanlı aydınlatma ve görüntüleme sistemlerinde ışığın niteliğinin geliştirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.


Patent tescili alan kompozit yapının BARÜ’nün yenilikçi ve teknoloji odaklı çalışmalarının önemli bir göstergesi olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, proje yürütücüsü Öğr. Gör. Dr. Erkan Aksoy’u tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle
Türkiye Gündemi