Ana içeriğe geç

Bayburt’ta 2026 bal hasadı başladı: Vali Eldivan arıcılarla bir araya geldi

BAYBURT’TA 2026 BAL HASADI BAŞLADI: VALİ ELDİVAN ARICILARLA BİR ARAYA GELDİ

SON DAKİKA
Bayburt’ta 2026 bal hasadı başladı: Vali Eldivan arıcılarla bir araya geldi

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Karşıgeçit Köyü’nde düzenlenen 2026 yılı bal sağım hasadına katılarak arıcılarla bir araya geldi.


Karşıgeçit Köyü’nde yaklaşık 20 yıldır arıcılık yapan üretici Kemal Bayraktar’ın 430 arılı kovanının bulunduğu arılıkta gerçekleştirilen bal sağım programına katılan Vali Eldivan, üreticiden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Bayburt’un arıcılık açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Eldivan, kentin zengin florası, yüksek rakımlı meraları ve doğal bitki örtüsünün kaliteli bal üretimine katkı sağladığını ifade etti.


Eldivan, özellikle yaylalardaki zengin nektar ve polen kaynaklarının doğal ve kaliteli bal üretiminde önemli rol oynadığını belirterek, başta Kemal Bayraktar olmak üzere emek ve alın teriyle üretim yapan tüm arıcılara bereketli bir hasat diledi.


Bal sağım programında Vali Eldivan’a Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Aslan, İl Emniyet Müdürü Barış Erkol, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit ve İl Tarım ve Orman Müdürü Ebubekir Köse eşlik etti.


Program, üreticilerin bal sağım çalışmalarının yerinde incelenmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle