USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Blok3’e suikast hazırlığı iddiası

İSTANBUL'DA NİSAN AYINDA BEŞİKTAŞ'TA MEYDANA GELEN KUNDAKLAMA VE BEYLİKDÜZÜ'NDEKİ KURŞUNLAMA OLAYLARINA İLİŞKİN YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMADA 7 ŞÜPHELİ MUĞLA'NIN BODRUM İLÇESİNDE DÜZENLENEN OPERASYONLA YAKALANDI. ŞÜPHELİLERİN TELEFONLARINDA YAPILAN İNCELEMEDE, RAPÇİ BLOK3 OLARAK TANINAN HAKAN AYDIN'A YÖNELİK SUİKAST HAZIRLIĞINDA OLDUKLARI ÖNE SÜRÜLDÜ. OPERASYONDA ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLİRKEN, GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI.

Blok3’e suikast hazırlığı iddiası
27-07-2026 13:08

İstanbul’da Nisan ayında Beşiktaş’ta meydana gelen kundaklama ve Beylikdüzü’ndeki kurşunlama olaylarına ilişkin yürütülen soruşturmada 7 şüpheli Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilerin telefonlarında yapılan incelemede, rapçi Blok3 olarak tanınan Hakan Aydın’a yönelik suikast hazırlığında oldukları öne sürüldü. Operasyonda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirilirken, gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.


İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Nisan ayında Beşiktaş’ta gerçekleşen kundaklama ile Beylikdüzü’ndeki kurşunlama olaylarının şüphelilerinin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda kundaklama olayının şüphelisi F.K. ile birlikte hareket eden 6 kişinin Muğla’nın Bodrum ilçesinde olduğu belirlendi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri ile Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordineli gerçekleştirdiği operasyonda "Şapkalılar" olarak bilinen yeni nesil suç örgütü şüphelileri, kovalamacanın ardından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, 6 şarjör ve 86 fişek ele geçirildi. Blok3’e suikast düzenlemek için grup kurdukları öne sürüldü


Operasyonun ardından şüphelilerin ele geçirilen telefonlarında yapılan incelemelerde dikkat çeken bulgulara ulaşıldı. İncelemelerde şüphelilerin, çevrimiçi mesajlaşma uygulaması ‘Signal’ üzerinden "Blok" isimli bir grup kurdukları ve bu grup üzerinden kamuoyunda Blok3 olarak tanınan Hakan Aydın’a yönelik suikast hazırlığında oldukları öne sürüldü. Şüphelilerin kendi aralarında planladıkları eylemi "Türkiye genelinde ses getirecek büyük bir olay" şeklinde nitelendirdikleri ve grupta Hakan Aydın’ın kaldığı otel ve kullandığı araçların fotoğraflarının yanı sıra otelin konumun paylaşıldığı iddia edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan F.K. ve 6 şüpheli, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ