USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Çiftçilere bitki koruma ürünlerinin doğru ve bilinçli kullanımı eğitimi

AFYONKARAHİSAR İL TARIM VE OSMAN MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İHSANİYE VE İSCEHİSAR İLÇELERİNDE ÇİFTÇİLERE YÖNELİK B REÇETE SİSTEMİ, BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN DOĞRU VE BİLİNÇLİ KULLANIMI KONULARINDA EĞİTİM VERİLDİ.

Çiftçilere bitki koruma ürünlerinin doğru ve bilinçli kullanımı eğitimi
09-04-2026 12:43

Afyonkarahisar İl Tarım ve Osman Müdürlüğü tarafından İhsaniye ve İscehisar ilçelerinde çiftçilere yönelik B reçete sistemi, bitki koruma ürünlerinin doğru ve bilinçli kullanımı konularında eğitim verildi.


Gerçekleştirilen eğitim çalışmasıyla ilgili kurumdan yapılan yazılı açıklamada, "Bitki koruma ürünlerinin uygulanması ve denetimine ilişkin mevzuat doğrultusunda yürütülen B Reçete Sistemi kapsamında, il ve ilçe müdürlüklerimizce üreticilerimize yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmaları devam etmektedir. İhsaniye ve İscehisar ilçelerimizde gerçekleştirilen eğitim çalışmalarında B reçete sistemi, bitki koruma ürünlerinin doğru ve bilinçli kullanımı, kayıt ve takip süreçleri ile uygulamaların insan sağlığı ve çevre üzerindeki etkileri hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Eğitim süresince üreticilerimizin soruları yanıtlanmış, uygulamada karşılaşılan sorunlara ilişkin bilgilendirme yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ