Ana içeriğe geç

Elazığ’daki orman yangını söndürüldü

ELAZIĞ'IN KARAKOÇAN İLÇESİNDE ÇIKAN ORMAN YANGINI EKİPLERİN HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALESİ İLE SÖNDÜRÜLDÜ. YANGINDA YAKLAŞIK 350 DÖNÜM ALANIN ZARAR GÖRDÜĞÜ ÖĞRENİLDİ

SON DAKİKA
Elazığ’daki orman yangını söndürüldü

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi ile söndürüldü. Yangında yaklaşık 350 dönüm alanın zarar gördüğü öğrenildi.


Edinilen bilgiye göre, Karakoçan ilçesine bağlı Kuşbayırı köyü kırsalında önceki gün henüz bilinemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, kuru otların ve rüzgarın da etkisiyle Bağlamaz Tepesi ormanlık alanına sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 4 arazöz, 3 ilk müdahale aracı, 1 dozer, 5 teknik eleman, 30 yangın işçisi, 10 muhafaza memuru ve 2 yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Çalışmalara itfaiye ve jandarma ekipleri de destek verdi.


Havadan ve karadan süren müdahaleler sonucu yangın, tamamen söndürüldü. Yangın sonucunda yaklaşık 350 dönüm alanın zarar gördüğü öğrenildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle