Ana içeriğe geç

Erzincan’da üreticilere "b-reçete" ve belge zorunluluğu uyarısı

ERZİNCAN’DA ÜRETİCİLERE "B-REÇETE" VE BELGE ZORUNLULUĞU UYARISI

SON DAKİKA
Erzincan’da üreticilere "b-reçete" ve belge zorunluluğu uyarısı

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilere yönelik önemli bir düzenlemeye ilişkin uyarıda bulundu.


Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz 2026 itibarıyla "B-Reçete Uygulaması" hayata geçirilecek.


Açıklamada, ekili ve dikili alanlarda bitki koruma ürünü uygulayacak üreticilerin eğitim alma ve "BKÜ Uygulayıcı Belgesi" edinme zorunluluğu bulunduğu belirtildi.


Belgesi olmayan kişilerin bitki koruma ürünü uygulayamayacağı vurgulanan açıklamada, üreticilerin mağduriyet yaşamamaları için gerekli başvuruları zamanında yapmaları gerektiği ifade edildi.


Üreticilerin detaylı bilgi ve başvurular için İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat edebileceği kaydedildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle
Türkiye Gündemi